ManşetTürkiye

Faili meçhullerin araştırılmasına AKP’den ret

0

TBMM Genel Kurulu’nda CHP ve BDP’nin faili meçhul cinayetlerle ilgili araştırma önergelerinin öncelikle görüşülmesi istemi önceki dönemde olduğu gibi yine AKP oylarıyla reddedildi.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş “Faili meçhullerle ilgili yarası, gocunacak bir şeyi olmayan parti varsa, o da AKP’dir” derken CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu “Dolmabahçe mutabakatının arkasında bunların araştırılmaması da var mıydı? 2002 öncesi cinayet işleyenlerle mutabakata’mı vardınız?” dedi.

TBMM Genel Kurulunda dün BDP ve CHP’nin faili meçhul cinayetlerle ilgili araştırma önergelerinin ivedilikle görüşülmesine ilişkin önerileri görüşüldü. BDP’li Sırrı Sakık, “Kürtlere karşı 1990’lı yıllarda zalimane bir politika uygulandığını” vurgularken “Kürtler o gün öldürülüyordu, bugün sizin döneminizde de tutuklamalar yapılıyor” dedi. BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan da “İçişleri Bakanı; Büşra Ersanlı iddialarına ilişkin belgeleri ortaya çıkarmazsan, ispat etmezsen insan değilsin. Balyoz diye tutturdunuz orada da yargılamayı beceremiyorsunuz” dedi.

CHP Milletvekili Ali Rıza Öztürk de “Bunlar kimin döneminde, ne zaman, nerede olmuşsa olmuş, hepsinin üzerine gitmek parlamentonun görevidir. Demokratik hukuk devletinin geçmişinde karanlıklar olamaz” diye konuştu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.