İklim KriziManşetYerel

Faik Öztrak Tekirdağ’da muhtarlarla buluştu: ‘İklim afetleri artıyor, tedbir almalıyız’

0
Fotoğraf: Serap Cömertoğlu İşcan

Haber: Serap Cömertoğlu İşcan

*

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ve Muratlı ilçe muhtarları ile bir araya geldi.

Orman yangınları ve sel felaketlerine ilişkin konuşan Öztrak, iklim değişikliği nedeniyle Türkiye’nin, aynı kuşakta bulunduğu ülkelerle birlikte riskli bir sürece girdiğini söyledi.

‘Felaketzedelerle pazarlık yapılmasın’

Akdeniz’deki orman yangınları ve Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketlerine karşı hükümetin yaklaşımını eleştiren Öztrak,“Felaketzedelerle pazarlık yapılmasın. 300 senden 200 benden lafları edilmesin. Felaketlerdeki canları geri getirmek mümkün değil ama uğranılan zararın tamamı eksiksiz karşılansın” çağrısında bulundu.

Karadeniz’deki sel felaketinin bir tesadüf olmadığını belirten Öztrak, “Yaşanan sel felaketleri ve bu felaketler sonucunda yitirdiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Karadeniz’de yaşanan bu sel felaketinin bir tesadüf olamadığını, yaşanan iklim değişikliği sonrası, ülkenin de aynı kuşakta bulunan ülkelerle birlikte çok riskli bir sürece girdi” dedi.

Öztrak, “Hızla iklim değişikliği neticesinde ortaya çıkacak doğa olayları karşısında gereken tedbirleri almamız gerektiğini belirterek başlayayım. Yine altını çizerek söyleyeyim; artık bu çok büyük bir afet” yorumunu yaptı.

Muhtarlar yaşadıkları sorunları anlattı

Öztrak’ın konuşmanın ardından muhtarlar söz alarak bölgelerindeki problemleri aktardı.

Süleymanpaşa ilçesinde gerçekleştirilen toplantıya, Tekirdağ milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, muhtarlar ve basın mensupları katıldı.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.