Koronavirüs SalgınıManşetSağlıkTürkiye

Fahrettin Koca açıkladı: Yeni tedbirlerin hayata geçirilmesini tavsiye edeceğiz

0

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam düzenlenen Bilim Kurulu toplantısının ardından koronavirüs salgınının gidişatına ve alınacak önlemlere ilişkin açıklama yaptı.

Salgının Türkiye genelinde artış eğiliminde olduğunu vurgulayan Koca, bu durumun birçok ilde sağlık kurumları üzerindeki baskının da artmasına yol açtığını ifade etti.

Toplantıda, alınması gereken kısıtlayıcı tedbirlerin masaya yatırıldığını belirten Koca, “Hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındı” dedi.

İstanbul en kötü durumda

Salgının dünya çapında yükseldiğine vurgu yapan Bakan Koca, “Bugün birçok ülke kapanma tedbirleri dahil toplumsal hareketleri kısıtlamalarına yeniden başvurmaya başladı” açıklamasını yaptı.

Türkiye’deki duruma değinen Koca, “Son dönemde sürekli dile getirdiğimiz üzere, tüm Türkiye’de genel bir artış eğilimi mevcut. Ancak İstanbul başta olmak üzere ülkemizin genelinde daha ciddi seyrediyor. Birçok ilimizdeki artış, sağlık kuruluşlarımız üzerindeki baskının da artmasına sebep oluyor. Bilim Kurulunda artış hızının yüksek seyrettiği illerimizin üzerinde özel olarak durduk” ifadelerine yer verdi.

Somut tedbirler tavsiye edilecek

Kış aylarının gelişi nedeniyle insanların daha yoğun kapalı alanlarda bulunduğunu söyleyen Koca, “Vaka artışında birincil etkenin insan hareketliliği ve toplu mekanlarda bulunma olduğuna dikkat çekilerek alınması gereken kısıtlayıcı tedbirler tüm detaylarıyla masaya yatırıldı. Hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındı” dedi. Sağlık Bakanı konuşmasını şöyle sürdürdü:

Salgınla mücadelede yalnızca kamu kurumlarının çabası yeterli olmaz. Yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının, medyamızın, kanaat önderlerinin ve birer birer her vatandaşımızın sağduyusuna ve katkısına ihtiyacımız var. Unutmayalım, koronavirüs alacağımız tedbirlerden güçlü değildir.

You may also like

Comments

Comments are closed.