EğitimManşet

Facebook paylaşımları nedeniyle yargılanan Mersin Üniversitesi’nden 3 akademisyen beraat etti

0

Barış İçin Akademisyenler Bildirisi’ne imza attıktan sonra haklarında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla dava açılan Mersin Üniversitesi’nden 3 akademisyen beraat etti.

13

Bu Suça Ortak Olmayacağız Bildirisi’ni imzalayan MEÜ öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şener, Yrd. Doç. Dr. Selim Çakmaklı ve Yrd. Doç. Dr. Hakan Mertcan hakkında, ‘sosyal paylaşım hesaplarında yaptıkları paylaşımlarla Cumhurbaşkanı’na hakaret ettikleri’ iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Mersin 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Mahkemede savunma yapan Yrd. Doç. Dr. Hakan Mertcan, iki polisin Facebook hesabına girerek, bir paylaşım bulduğunu ve bunun üzerine hakkında dava açıldığını belirterek, “Rusya’dan ağır suçlama’ başlıklı bir haberi paylaştım ve bununla ilgili yorum bile yapmadım.  Buradan nasıl suç unsuru bulunduğunu anlamadım. İlk kez böyle bir şeyle karşılıyorum” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Selim Çakmaklı da, diken.com.tr haber sitesinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle dava açıldığını belirterek, “Sürekli bu şekilde davalar açılıyor. Akademisyen eleştiri yapar, eleştirilerini dile getirir, bu eleştiri faaliyetini yürütürken fikir ve vicdan özgürlüğüne göre hareket eder. Bir paylaşım yaparak suç işlediğimi düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şener ise, 2016 Ocak ayında yayınlanan bildirinin ardından akademisyenlere yönelik cadı avı başlatıldığını söyledi. Şener, “Bu süreçte Facebook sayfaları incelenerek suç üretilmeye çalışıldı. 3 önceki paylaşımımdan dava açılmış. Davaya konu olan paylaşımların en erken tarihlisi iki yıl önceye aittir” dedi.

Savunmaların ardından iddia makamı sanıkların beraatını talep etti. Mahkeme heyeti her 3 akademisyen hakkında beraat kararı verdi.

 

(Mersin Yaşam.net)

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.