Kültür-Sanat

!f İstanbul başlıyor

0

13. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 13 Şubat tarihinde başlayacak ve 23 Şubat tarihlerine kadar devam edecek. !f İstanbul festivali film gösterimlerinin yanı sıra farklı etkinliklerle sinemaseverleri memnun edecek bir içeriğe sahip.

ifist

Yarışma Filmleri Keş!f’te

Dünya sinemasının dikkat çekici genç yeteneklerini İstanbul’da buluşturan ve yeni sinemanın nabzını tutan !f İstanbul’da yarışacak filmler belli oldu. Mehmet Günsür, Michael Hausman, Dennis Lim, Philippe Falardeau ve Christoph Terhechte’den oluşan jüri, Uluslararası Keş!f Yarışması’nda 2014’ün ilham veren yönetmenini arayacak. 12 ülkeden 9 filmin yarışacağı Keş!f’te Türkiye’yi Zeynep Dadak ve Merve Kayan’ın birlikte yazıp yönettikleri Mavi Dalga temsil ediyor.

Özel Gösterim Bölümünün Konuğu, David Lynch

!f İstanbul festivalinin Özel Gösterimler bölümündeki konuğu usta yönetmen David Lynch. Son filmi Meditasyon, Huzur ve Yaratıcılık ile sinemaseverlerle buluşacak yönetmen bu filminde bilinmeyen hayatına tanık olacak ve yıllardır yürüttüğü meditasyon çalışmalarını gözlemleme şansını yakalayacak.

David Lynch: Meditasyon, Huzur ve Yaratıcılık’ın 13 Şubat’ta Cinemaximum Fitaş’ta gösterimi yapılacak.

Şehirleri ve ülkeleri birbirine bağlayan gösterim !f ²

!f  İstanbul Festivalin  21-22-23 Şubat’ta, İstanbul ile eşzamanlı gösterilecek beş film, İstanbul’daki izleyicilerle aynı anda Anadolu’da 26 şehrin yanı sıra Lefkoşa, Gümrü, Erivan, Kudüs ve Ramallah’daki izleyicilerle buluşacak.

MUBI ve  !f ²’ nin ortaklaşa çalışarak, organize ettiği film gösterimlerinde beş farklı film farklı şehirlerde aynı anda izlenebilecek.  !f ² için seçilen beş film, festivalin son üç günü olan 21-22-23 Şubat’ta, internet üzerinden ortak şehirlerde izleyicilerle buluşacak. Film gösterimlerinden sonra yönetmenlerle yapılacak sohbetler internet üzerinden canlı izlenebilecek ve izleyiciler yönetmene soru gönderebilecek. 

!f ² bölümünde gösterilecek filmler, Miele / Bal, Gabrielle/Gabrielle, Everyday Rebellion / Her Gün İsyan, Pelo Malo / Kıvırcık Saç,  Alleine Tanzen / Tek Başına Dans

!f ² hakkında detaylı bilgi için tıklayınız

13. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 13-23 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da Beyoğlu Cinemaximum Fitaş, İstinye Park Cinemaximum, Caddebostan Cinemaximum Budak, 27 Şubat-2 Mart tarihlerinde de Ankara Cinemaximum CEPA ve İzmir’de ise Cinemaximum Forum Bornova sinemalarında gerçekleşecek.

!f İstanbul Film Festivali hakkında detaylı bilgi için tıklayınız

( !f İstanbul, Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.