KentManşetYerel

Evlerinin yıkımına direnen Tokatköylülere gazlı plastik mermili polis saldırısı

0

Beykoz Tokatköy’de kentsel dönüşüm için evlerini yıkılmasına karşı çıkan mahalleli, bugün tahliye operasyonuna gelen polis ekipleri tarafından darp edildi.

İstanbul 13. İdare Mahkemesi, Tokatköy Kentel Dönüşüm Projesi için yürütmeyi durdurma kararı vermiş ancak İstanbul Bölge Mahkemesi bu kararı iptal etmişti.

Kentsel dönüşüm kapsamında hukuki süreç devam ederken Beykoz Belediyesince vatandaşlar evlerinden çıkarılmak istendi. Vatandaşlar belediye görevlilerine karşı mahallelerini ve evlerini korumaya çalışırken polis ekipleri vatandaşa biber gazıyla müdahale ederek şiddet uyguladı.

Kentsel dönüşüm için Beykoz Belediyesince 238 evin yıkılacağı bildirilmiş, bunlardan 110’u ise öncesinde zaten yıkılmıştı. Öte yandan polis müdahalesinin hedefinde vatandaşlar kadar gazeteciler de vardı.

Öte yandan bölgede yaşananları sosyal medya hesabından paylaşan Derin Yoksulluk Ağı Kurucusu Hacer Foggo, yıkılmak istenen bir evde iki hasta küçük çocuk olduğunu ve mahallelinin komşularla birlikte direndiklerini belirtti.

Ayrıca Foggo, bir vatandaşın intihar girişiminde bulunduğunu ve komşuları tarafından engellendiğini aktardı. Direniş için evlerinin çatısına çıkan yurttaşlara polis ekiplerinin plastik mermiyle müdahale ettiği öğrenildi. Ek olarak polislerin evlerini terk etmek istemeyen yurttaşların evlerine de biber gazı sıktığını görüldü.

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.