ManşetUlaşım

Evet, bakanlık bisiklet yolu yapıyor

0

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyeleri bisiklet yolu yapımı için desteklemeye başladı.

Yeşil Gazete olarak geçtiğimiz yıl verdiğimiz “Bakanlık belediyeleri destekleyecek” haberi, Kocaeli ve Sakarya’da gerçek oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kocaeli ve Sakarya belediyelerine toplam 1 milyon TL’lik bisiklet yolu desteği sağladı.

Öte yandan, bakanlığa ulaşan proje başvuru sayısının 103 olduğu belirtiliyor. Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş durumu “Bakanlık olarak, gelen projeleri değerlendiriyoruz ve uygun bulunanlara katkı sunuyoruz.” şeklinde değerlendiriyor. Başvuran diğer projelerin içeriği ve başvuran belediyelerin hangileri olduğu konusunda bir bilgi

Proje kapsamında şu ana kadar Sakarya Belediyesi’ne 500 bin, Kocaeli Belediyesi’ne 440 bin lira destek verildiği kaydediliyor.

Konuyla ilgili görüşlerini almak için ulaştığımız Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz “En büyük endişemiz kalitesiz, kullanamayacağımız kadar kötü bisiklet yollarının yapılıp önümüze konması, ‘al sana bisiklet yolu’ denmesi” diyor.

Bu noktada, İstanbul’un Anadolu yakasındaki sahil şeridinde yapılmış bisiklet yolları akla geliyor. Bu bisiklet yolları yapıldıktan çok kısa bir süre sonra çukurlarla dolmuş ,yolların kaldırım iniş ve çıkışları son derece sorunlu bir “tasarım”la yapılmıştı. Yol üzerindeki arıza ve aksaklıklar, bisikletlilerin uzun uğraşları ve kararlılıklarıyla, uzun süre sonra giderilmişti.

Yeni yapılan projelerde de bu ve benzeri sorunlarla karşılaşmaktan endişe duyduklarını belirten Suyabatmaz, “Bisikletliler Derneği olarak bu konuda denetim yapmakla yetkilendirilmiş bir kuruluş olmayı arzu ediyoruz” diyor.

 

(Yeşil Gazete)


More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.