Evet, bakanlık bisiklet yolu yapıyor

Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz "En büyük endişemiz kalitesiz, kullanamayacağımız kadar kötü bisiklet yollarının yapılıp önümüze konması, 'al sana bisiklet yolu' denmesi" diyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyeleri bisiklet yolu yapımı için desteklemeye başladı.

Yeşil Gazete olarak geçtiğimiz yıl verdiğimiz “Bakanlık belediyeleri destekleyecek” haberi, Kocaeli ve Sakarya’da gerçek oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kocaeli ve Sakarya belediyelerine toplam 1 milyon TL’lik bisiklet yolu desteği sağladı.

Öte yandan, bakanlığa ulaşan proje başvuru sayısının 103 olduğu belirtiliyor. Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş durumu “Bakanlık olarak, gelen projeleri değerlendiriyoruz ve uygun bulunanlara katkı sunuyoruz.” şeklinde değerlendiriyor. Başvuran diğer projelerin içeriği ve başvuran belediyelerin hangileri olduğu konusunda bir bilgi

Proje kapsamında şu ana kadar Sakarya Belediyesi’ne 500 bin, Kocaeli Belediyesi’ne 440 bin lira destek verildiği kaydediliyor.

Konuyla ilgili görüşlerini almak için ulaştığımız Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz “En büyük endişemiz kalitesiz, kullanamayacağımız kadar kötü bisiklet yollarının yapılıp önümüze konması, ‘al sana bisiklet yolu’ denmesi” diyor.

Bu noktada, İstanbul’un Anadolu yakasındaki sahil şeridinde yapılmış bisiklet yolları akla geliyor. Bu bisiklet yolları yapıldıktan çok kısa bir süre sonra çukurlarla dolmuş ,yolların kaldırım iniş ve çıkışları son derece sorunlu bir “tasarım”la yapılmıştı. Yol üzerindeki arıza ve aksaklıklar, bisikletlilerin uzun uğraşları ve kararlılıklarıyla, uzun süre sonra giderilmişti.

Yeni yapılan projelerde de bu ve benzeri sorunlarla karşılaşmaktan endişe duyduklarını belirten Suyabatmaz, “Bisikletliler Derneği olarak bu konuda denetim yapmakla yetkilendirilmiş bir kuruluş olmayı arzu ediyoruz” diyor.

 

(Yeşil Gazete)


Durukan Dudu
Durukan Dudu

Ekoloji editörü, haberci.

Olduğundan yaşlı gösterir (Sakalı var, ondan). Blues’a aşık. İsveç’te Kırsal Kalkınma yüksek lisansının ardından TEMA ve Buğday gibi STK’larda çalıştı, bu süreç içinde Ormanevi Kolektifi’yle kırsala göçtü, bi’ ekoköy kurmaya çabalıyorlar. Çiftçilik, marangozluk ve ekolojik restorasyon denemelerinden kalan boş zamanlarında koordinatörlük, eğitmenlik, proje yönetimi falan yapıyor. Yaşlanıp emekli olunca bir şehre yerleşmeyi düşünüyor. Mektep, 136.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR