Hayvan HaklarıManşet

Evden çok uzakta: Avustralya’da denizden üç km içerideki buğday tarlasında yavru fok bulundu

0
Güney Avustralyalı bir çiftçi, Eyre Yarımadası, Cowell yakınlarındaki çiftliğinde, buğday tarlası arasında yavru bir fok buldu. Yolunu kaybettiği sanılan fok, okyanusa geri salındı. 

Çiftçi Ty Kayden dün sabah komşusu tarafından arandı ve denizden üç km uzakta, araç yolunda yavru bir fok bulduğunu söyledi: “Komşum beni aradı, ‘gelip şuna bir bakmalısın’ dedi. Arabamın önünde yavru bir inek olduğunu söylediğini sanıyordum. Gittim ve baktım; hayır, bu bir yavru fok. Şaka gibiydi.”

Kayden, fokun zayıflamış göründüğünü, ancak şu anda bölgede tilkiler yaygın olduğu için hayatta olduğu için şanslı olduğunu söyledi.

Okyanusa saldılar

Çiftçiler, yakınlarda bir hayvan refahı örgütü olmadığı için üzerine havlu atarak yakaladıkları ve bir küvete yerleştirdikleri hayvanı sahile götürdü. Kayden, fokun ilk başta gitmek istemediğini ancak biraz cesaretlendirince suya daldığını söyledi. 

Güney Avustralya suları, Avustralya deniz aslanlarına, uzun burunlu kürklü foklara ve Avustralya kürklü foklarına ev sahipliği yapıyor.

Güney Avustralya Deniz Yaşamı Derneği (RSPCA) Başkanı Steve Reynolds, hayvanın muhtemelen paletleri üzerinde yürüyebilen Longnose Yeni Zelanda kürklü bir foku olduğunu söyledi. Bir RSPCA sözcüsü de insanların herhangi biri hasta veya yaralı bir hayvanla karşılaştığında yerel veteriner veya vahşi yaşam organizasyonunu aramanın önemine dikkat çekti.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.