EkonomiManşet

Euro Bölgesi’nde rekor işsizlik

0

Euro Bölgesi’nde işsizlik oranı yine rekor kırdı. İspanya işsizlikte başı çekerken, katı tasarruf politikalarına yönelik eleştiriler artıyor.

Euro Bölgesi’ndeki 17 ülkenin işsizlik ortalaması bir rekora daha imza atarak yüzde 10.9’a ulaştı. Euro Bölgesi’nin 13 yıllık tarihindeki bu en yüksek işsizlik seviyesi, mali ve ekonomik krize karşı uygulanan katı tasarruf politikalarıyla ilgili tartışmaları alevlendirdi.

Avrupa Birliği’nin istatistik kurumu Eurostat’ın verilerine göre, mart ayında işsiz sayısı şubata göre 169 bin artarak 17 milyon 370 bine yükseldi. İşsizlik oranında artış böylece üst üste 11’inci ayda da sürdü.

Ekonomi uzmanı, Oddo Menkul analisti Bruno Cavalier, Euro Bölgesi ekonomisinde resesyonun yeni bir gelişme olmadığını, bahara girilen aylarda resesyonun seviyesinin çok daha endişe verici olduğunu vurguladı.

İspanya başı çekiyor

Eurostat raporuna göre işsizliğin en yüksek olduğu Euro Bölgesi ülkesi, yüzde 24,1’lik oranla İspanya. İspanya’yı yüzde 21.7 ile Yunanistan ve yüzde 15.3 ile Portekiz izliyor. İşsizlik oranının yedi aydır sürekli yükseldiği İtalya’daki işsizlik oranı ise yüzde 9,8’e ulaştı.

Euro Bölgesi’nin işsizlik oranlarına dair istatistiklerinde pozitif ilerleme kaydeden tek ülke ise Almanya. İşsizlik oranının mart ayında yüzde 5.6 olarak kaydedildiği Almanya’da işsiz sayısı nisan ayında 3 milyonun altına düştü.

(DW)

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.