Hayvan HaklarıManşet

Eskişehir’de 18 kızıl geyiği avlama ihalesi iptal edildi

0

Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü Eskişehir Şube Müdürlüğü’nün 18 kızıl geyiğin vurulması için açtığı ve 17 Temmuz’da Eskişehir 1. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği av ihalesi iptal edildi. 

İhale, kentin altı farklı bölgesinde toplamda 18 geyiğin ölümüne neden olacaktı. İhale için 513 bin lira da muhammen bedeli çizilmişti.

Gerekçe, kızıl geyik popülasyonunun devamı

Eskişehir 1. İdare Mahkemesi’nde görülen davada, son kararını veren mahkeme heyeti şu ifadeleri kullandı:

“Birden fazla avlak için müşterek ihaleye çıkılmasının kararlaştırıldığı ancak hangi avlakta kaç tane kotanın avlattırılacağı yönünde bir açıklama yer almaması, ihale şartnamesinde açıklık ilkesi yönüyle uyarlık bulunmaması, Eskişehir ili sınırları içinde farklı devlet avlaklarında bulunan kızıl geyik popülasyonunun özellikleri ile popülasyonun devamı için avlattırılmasının gerekliliğine yönelik yeterli düzeyde somut ve teknik veri bulunmaksızın işlem tesisi cihetine gidildiği, av turizminin kızıl geyik faunasının korunmasına olumlu ve olumsuz etkilerinin somut şekilde ortaya konulmadığını…”

Mahkeme, itiraz yolu açık olmak üzere kızıl geyik popülasyonunun devamı için ihalenin iptaline karar verdi.

Ne olmuştu? 

Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü, Sivrihisar, Mihalıççık Alpu ve Beylikova ilçeleri ile Odunpazarı’na bağlı Kalabak Köyünde yapılacak olan kızıl geyik acente kotalarının artırılmasına ilişkin 20 Temmuz’da ihale yapılacağını duyurmuş; Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Avukat Gülçin Yapıcı, sosyal medyada yoğun tepki toplayan ihale kararına itiraz etmişti.  

You may also like

Comments

Comments are closed.