Eski JİTEM binası bahçesinde insan kemikleri bulundu

Diyarbakır‘da bir dönem Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele Merkezi binası (JİTEM) ile Diyarbakır Kapalı Cezaevi ile Adliye Sarayı’nın bulunduğu Saraykapı Mevkii’nde restorasyon çalışmaları sırasında insanlara ait 6 kafatası ve kemik bulundu.

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi Saraykapı Semti’nde bulunan ve 1990’lı yılarda JİTEM merkezi, Jandarma Merkez Komutanlığı, Diyarbakır Kapalı Cezaevi ve Diyarbakır Adliye binasının bulunduğu alanda insanlara ait 6 kafatası ve kemikler bulundu. Boşaldıktan sonra tarihi yapılar olduğu için restorasyon çalışmaları süren JİTEM, Jandarma Merkez Komutanlığı ve Kapalı Cezaevi arasındaki bahçede arkeologlar restorasyon çalışmaları yaparken toprağa gömülü insanlara ait 6 kafatası ile kemik bulunca durumu Diyarbakır Arkeoloji Müzesi ile polise bildirdi. Polis bölgeye güvenlik şeridi çekip kimsenin girmesine izin vermezken, kazı çalışmaları yapılıp yapılmayacağıyla ilgili Cumhuriyet Savcısı’nın olay yerine gelmesi bekleniyor. İnsanlara ait olduğu belirtilen kemiklerin DNA testi yapılması için İstanbul Adli Tıp merkezine gönderileceği bildirildi.

(Ajanslar)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR