DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Eski İtalya başbakanı Berlusconi koronavirüs oldu

0

İtalya‘nın eski başbakanlarından Silvio Berlusconi‘nin koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığı bildirildi.

AA’nın aktardığına göre Berlusconi’nin Milano yakınlarındaki Arcore kasabasındaki villasında, izolasyon altında olduğu ve bir yandan da çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Berlusconi’nin doktoru Alberto Zangrillo da basına yaptığı açıklamada, ünlü siyasetçinin asemptomatik olduğunu ve kurallar gereği karantinada kalacağını açıkladı.

Sardinya adasında bulunduğu için test yaptı

Zangrillo, Berlusconi’ye, yakın dönemde İtalya’da Covid-19 vakalarının hızla arttığı Sardinya adasında bulunmasından ötürü test yapıldığını ifade etti. Başta salgının en az görüldüğü ada ilerleyen zamanda virüsün yayılma merkezine dönüşmüştü.

Silvio Berlusconi, Ağustos ayında vakaların arttığı Sardinya adasında görülmüştü. Berlusconi burada, daha sonra Covid-19’a yakalandığı ortaya çıkan arkadaşı iş adamı Flavio Briatore ile bir araya gelmişti. Berlusconi’ye o dönem yapılan test sonucu negatif çıkmış, Briatore’nin test sonucu ise pozitif çıkmış, tedavi altına alınmıştı.

Berlusconi’nin Kovid-19’a yakalandığının duyulmasının ardından aşırı sağcı Lig Partisi’nin lideri Matteo Salvini de geçmiş olsun dileğinde bulundu.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.