ManşetTürkiye

Eski Cumhuriyetçiler yeniden cezaevinde

0

Cumhuriyet gazetesi davasında 5 yılın altında hapis cezasına mahkûm edilen ve mahkûmiyet kararı onanan eski yazar ve yöneticiler yeniden cezaevine girdi.

Eski Cumhuriyet çalışanları Güray Öz, Önder Çelik, Musa Kart, Hakan Kara, Mustafa Kemal Güngör ve Emre İper, aldıkları hapis cezasının istinaf mahkemesince onaylanması üzerine dün akşam saatlerinde cezaevine teslim oldu. Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları “Gazetenin yayın çizgisini değiştirmek, üye olmamakla birlikte FETÖ, PKK, DHKP-C örgütllerine yardım etmek” suçlamalarıyla yargılanıyordu.

Grup, Kocaeli Adliyesi’nde dün akşam saatlerinde cezaevi girişi işlemlerini yaptırdı. Daha sonra muayene için polis eşliğinde doktora gidildi. İşlemlerin ardından eski Cumhuriyet çalışanları cezanın infazı için Kanlıca Cezaevi’ne götürüldü.

Eski Cumhuriyet çalışanlarına destek için CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve TİP’li milletvekili Barış Atay Kocaeli Adliyesi’ne gitti.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhuriyet davası için “Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla açılmış bir davaydı. Şimdi de Yargıtay süreci beklenmeden infazlar gerçekleştiriliyor. AYM’den ve AİHM’den döneceğinden emin olabilirsiniz” dedi.

Musa Kart: Yumruk atan serbest, karikatürist ve gazeteciler cezaevinde

Musa Kart cezaevine girmeden önceki mesajında, “İnanıyorum ki bu dava halkın vicdanında görülmeye devam edecek. Birkaç gündür iyi kalpli ve duyarlı insanlar yaşadıklarımızı özetliyor: Yumruk atan serbest, karikatürist ve gazeteciler cezaevinde… Gazetecilerin cezaevi kapılarında açıklama yapmadığı günlerde buluşmak umuduyla hoşça kalın” dedi.

Emre İper: Kötüler dışarıda, kendinize dikkat edin

Emre İper sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımında, “Sağlıcakla kalın, sevgiyle kalın. Biz iyiyiz, kötüler dışarıda, kendinize dikkat edin” ifadelerini kullandı.

Cezaevine girenlerin aynı suçlamalarla yargılanan ve 5 yılın üzerinde ceza yatan eski Cumhuriyetçilerin temyiz davasında Yargıtay’dan olumlu bir karar gelmemesi halinde cezaevinde yatacakları süreler şöyle:

Bülent Utku: 1 yıl 7 ay 20 gün

Güray Öz, Önder Çelik, Musa Kart, Hakan Kara, Mustafa Kemal Güngör: 1 yıl 23 gün

Kadri Gürsel: 11 ay 27 gün (Tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurulduğunda cezaevinde kalmayacak)

Emre İper: 7 ay 14 gün

Davada beş yılın üzerinde hapis cezası alan, Akın Atalay, Orhan Erinç, Aydın Engin, Murat Sabuncu, Ahmet Şık ve Hikmet Çetinkaya’nın Yargıtay’daki incelemesi sürüyor. Turhan Günay, Bülent Yener ve Günseli Atalay ise beraat etmişti.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.