KadınManşet

‘Eşitlik olmadan aşk olmaz’

0

Haber: Hatice Kurt

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu’nun çağrısıyla, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde İstanbul Kadıköy’de bir araya gelen kadınlar, müzik ve danslar eşliğinde erkek şiddetine karşı tepkilerini dile getirdi. Eyleme kadın örgütlerinin yanı sıra çevrede bulunan yurttaşlar da yakın ilgi gösterdi. Grup, “Eşitlik olmadan aşk olmaz”, “İsyan, kadın, özgürlük” “Hayır demek, hayır demektir ”sloganları eşliğinde Kadıköy Çarşı’dan geçerek Süreyya Operası’na yürüdü.

Eylemciler, “eşitlikten, şiddetsiz yaşamaktan, istediğimiz bedeni istediğimiz gibi sevmekten, istediğimiz gibi olmaktan çok; hediyeye, hoyratça kıskanılmaya, kısıtlanmaya, ‘sahiplenilmeye’ ihtiyacımız olduğuna, yaşanabilir tek aşkın da heteroseksüel aşk olduğuna bizi inandırmaya çalışan bu erkek egemen düzene isyandayız” diyerek isyanlarını dile getirdiler.

‘Aşkın nişanesi balonlar, tek taşlar değil’

Süreyya Operası önünde bir basın açıklaması yapan Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu’ndan Nazlı Andan şunları söyledi:

Kırmızı kalpli balonların, tek taşların, elektrikli mutfak robotlarının, pahalı restoranlarda baş başa yemeklerin ‘aşkın nişanesi’ diye pazarlandığı bu günde soruyoruz:

Bir hediye ‘her şeyi affettirir’ mi gerçekten? Ya da eşitsizliği affettirir mi? Her anının denetlenmesini? Sadece bir ‘hayır’ dediğinde, seni sevdiğini iddia edenin, seni bezdirene kadar ısrarını, takibini, tehdidini ‘affettirir’ mi?

Cevabımız net: Özgürlüğümüze gölgeyi aşk değil şiddet sayıyoruz!

Kadınlar birlikte güçlü

Andan  açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Cinsel istismarın, şiddetin, sömürünün “aşk” diye, “ aile” diye ambalajlandığı, “severek evlendi” gibi cümlelerle çocuk istismarcılarının dahi affedilmeye çalışıldığı bu zamanda  14 Şubat Sevgililer Günü’nde isyan bir başka! Çünkü bizim sevgiden anladığımız kölelik, mecburiyet, çaresizlik, korku, baskı, zulüm, şiddet değil.

“Son senelerde olduğu gibi, bu 14 Şubat ta da en büyük zenginliğimiz olduğunu bildiğimiz kadın dayanışmasıyla sokaklardayız” diyen Andan, “Dayanışmayla, özgürlüklerle, eşitlikle biz çoğalıyoruz. Lezbiyen, biseksüel, heteroseksüel, ister tek aşklı  ilişkilerimizle, hep birlikte meydan okuyoruz” dedi.

Eylem, Süreyya Operası’nın önünde sloganlar ve ıslıklar eşliğinde polisin müdahalesi olmadan sona erdi.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.