EnerjiManşet

Erzurum’da güneş enerjisinden elektrik üretilecek

0

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2 ilçede yapımını gerçekleştirdiği toplam 4,9 megavatlık güneş enerji santrallerinin kurulumunun tamamlanmasıyla enerji maliyetlerini “sıfıra” indirecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yılın büyük bir bölümü güneş alan kente “GES”lerin muhakkak olması gerektiğini düşündüklerini ifade ederek, kendi elektriklerini üretmek için projenin yapıldığını kaydetti.

Projenin hayata geçirilmesiyle kente önemli bir adımın atılacağını belirten Sekmen, şunları kaydetti:

“Fen İşleri Daire Başkanlığı Enerji ve Aydınlatma Şube Müdürlüğümüz tarafından Aziziye ilçemizin Ilıca Mahallesi Dağlar mevkisinde 2,4 megavat Yakutiye ilçemizin Yerlisu Mahallesi Susuzlar mevkisinde inşa ettiğimiz 2,5  megavat gücündeki GES’lerin yapımı sürüyor. GES’lerimiz yıl sonunda tamamlanmış olacak. Toplamda 4,9 megavat olarak projelendirilen bu santraller üretime geçtiğinde güneş panellerine güneş ışınları doğru açıda ve yoğunlukta geldiği zaman maksimum üretilen güçle 5,88 megavat güneş enerjisinden elektrik üretilebilecek. Santraller tamamlandığında Büyükşehir Belediyesi kendi elektriğini de kendisi üretmiş olacak.”

 

(Enerji Portalı)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.