Erzincan’da 5.6’lık deprem

Erzincan‘ın Kemah ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Erzincan’da meydana gelen depremin büyüklüğünü 5,6 merkez üssünü ise Refahiye’nin Cengerli köyü olarak belirtti. Saat 06.22’de meydana gelen depremin büyüklükleri 2.6-3.4 arasında değişen 11 artçı sarsıntısı daha yaşandı.

Erzincan Valisi Selman Yenigün, ”İlk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı ya da hasar yok” dedi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yaptığı açıklamada “Bu fay zonu Erzurum’un doğusunda Pülümür, Ovacık Malatya üzerinden devam ederek DAFZ (Doğu Anadolu Fay Zonu) ile birleşir. Depremlerin bu fay zonunun Kemah ilçesi yakınlarında olan doğrultu atımlı fay segmentinden kaynaklanmış olabileceği düşünülmektedir. Bu bölgede en son hasar yapan deprem 1992 Erzincan Depremi (6.8) olup çevresinde etkin olan depremlere bakıldığında, son yüzyılda meydana gelen Türkiye’de olmuş en yıkıcı deprem olan Erzincan depremi ülkenin yüzde 5’inde hasar yapmış yüzde 20’sini etkilemiş bir depremdir” ifadelerine yer verildi.

Bu arada, çevre ilçeler ve Elazığ’dan da hissedilen sarsıntının çok kısa süreli olduğu öğrenildi.

(Ajanslar)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR