KadınManşet

Erkekler nisan ayında en az 17 kadını öldürdü

0

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği Erkek Şiddeti Çetelesi‘ne göre erkekler Nisan’da en az 17 kadını öldürdü, dokuz kadına tecavüz etti.

Erkeklerin öldürdüğü iki kadının koruma veya tedbir kararı vardı. Bir erkek cezaevinden tahliye olduktan sonra kadını öldürdü. En az 13 kadının ölümü basına şüpheli olarak yansıdı.

Öldürülen kadınlar: Arzu İlhan K., Aygül Y., Ayşe C., Berrin Dalyanoğlu K., Emine Fulya Akçelebi, Esra Çelik, Fatma Abravcı, Filiz G., Hatice Işık, Koçer D., Melek Yıldız, Mevlüde P., Mültezim I., Seda K., Selma Ö., Tuba M., Yıldız Gül.

Kıskançlık, namus, iftarda yemek…

Erkeklerin 11 kadını öldürme “bahanesi” basına yansımadı. Erkekler, üç kadını “kıskandığı”, bir kadını “namus”, bir kadını “iftarda yemek hazırlamadığı”, bir kadını da “ayrılmak istediği” için öldürdü.

Nisan’da 12 kadını kocası, sevgilisi, eski kocası öldürdü. Üç kadını abi, oğlu gibi aile üyeleri, bir kadını polis arkadaşı öldürdü. Bir kadını öldüren erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

10 kadın ev içinde öldürüldü

Erkekler, yedi kadını kadını sokak, otopark gibi ev dışı alanlarda, 10 kadını ev içinde öldürdü.

Erkekler, altı kadını ateşli silahlarla, dokuz kadını kesici aletlerle öldürdü. Erkekler bir kadının kafasını taşla ezerek öldürdü. Erkeklerin bir kadını nasıl öldürdüğü basına yansımadı.

Kadınları öldüren 23 fail erkek vardı, 16’sı tutuklandı. Yedi fail gözaltına alındı.

Erkekler bir çocuğu öldürdü

Erkekler nisan ayında en az bir çocuğu öldürdü. Bir çocuğu babası öldürdü. Fail daha sonra intihar etti. Ayrıca Diyarbakır’da bir çocuğun ölümü basına “şüpheli” olarak yansıdı.

Adana’da bir erkek bir çocuğu rehin aldı.

En az dokuz kadına tecavüz ettiler

Erkekler Nisan 2021’de en az dokuza kadına tecavüz etti. Geçen yıl aynı üç tecavüz vakası basına yansımamıştı.

Erkeklerin tecavüz ettiği kadınlardan üçü zihinsel engelliydi. Beş kadına tanımadığı altı erkek, iki kadına akrabası, iki kadına da kocası tecavüz etti.

Erkekler, iki kadına ormanlık alan, park gibi ev dışı alanlarda tecavüz etti. Erkeklerin yedi kadına nerede cinsel saldırıda bulunduğu basına yansımadı.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.