KadınManşetTürkiye

Erkekler kasım ayında en az 34 kadını öldürdü

0

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre hazırladığı Erkek Şiddeti Çetelesi’nin kasım ayı raporu yayımlandı.

Buna göre, erkekler kasım ayında en az 34 kadını ve yanlarında bulunan iki erkeği öldürdü, iki kadına da tecavüz etti.

Kasım 2021‘de en az 16 kadının ölümü basına şüpheli ölüm olarak yansırken, şüpheli ölümlerden biri de bir trans kadındı.

Failler en yakınlardakiler

Kadınların yüzde 47’sini koca, sevgili gibi en yakınındaki erkekler öldürdü.

16 kadını kocası, sevgilisi, eski kocası öldürdü. Beş kadını baba, oğul gibi aile üyeleri öldürdü. Bir kadını komşusu, bir kadını ablasının sevgilisi, üç kadını akrabası bir erkek öldürürken, sekiz kadını öldüren dokuz erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

Fiziksel ve cinsel şiddet verileri

Erkekler, Kasım’da en az iki kadına tecavüz etti. Bir kadına eski sevgilisi, bir kadına da arkadaşı cinsel saldırıda bulundu.

Yine kasım ayında erkekler en az 16 kadını taciz etti. Bir kadını arkadaşı, bir kadını estetik uzmanı, dört kadını bir belediye çalışanı, bir kadını taksici, bir kadını yöneticisi taciz etti. Sekiz kadın kendisini taciz eden sekiz erkeği tanımıyordu. Erkekler, 15 kadını söz ve fiziki olarak taciz etti. Bir kadının da fotoğraflarını çekti.

Erkekler, kasımda en az 62 kadına şiddet uyguladı. Erkeklerin şiddet uyguladığı on iki kadın ağır hasta olarak hastaneye kaldırıldı.

Erkekler en az üç kadına koruma kararını ihlal ederek şiddet uygularken, bir kadına da dijital yollardan şiddet uyguladı.

Erkekler en az altı kadına sistematik olarak işkence etti. Kadınlardan ikisi transtı.

En az 38 kadını, nişanlısı, kocası, sevgilisi şiddet uyguladı. 15 kadına şiddet uygulayan 17 erkeğin kim olduğuna dair bilgi basına yansımadı. Bir kadını arkadaşı, bir kadını akrabası, bir kadını damadı, üç kadını bar çalışanı erkekler, iki kadını komşusu iki erkek, bir kadını da kocasının akrabası şiddet uyguladı.

Kasım ayında en az 56 kadın erkekler tarafından seks işçiliğine zorladı. Seks işçiliğine zorlananlar arasında çocuklar da vardı.

Çocuğa yönelik istismar

Kasım ayında erkekler en az üç çocuğu öldürdü. Bir çocuğu dedesi, bir bebeği babası, bir çocuğu tanımadığı bir erkek öldürdü.

Erkekler, en az 11 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti. Çocuklardan biri engelliydi. İstismarlardan birini rehber öğretmen açığa çıkardı.

En az dört çocuğu beş etüt öğretmeni ve öğretmeni, iki çocuğu babası istismar etti. Beş çocuğu istismar eden üç erkeğin kim olduğuna dair bilgi basına yansımadı.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.