KadınManşet

Erkekler haziran ayında en az 24 kadını öldürdü

0
Fotoğraf: Emre Orman / csgorselarsiv.org

bianet’in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler haziran ayında en az 24 kadını öldürdü, yedi kadına tecavüz etti. 21 kadının ölümü ise basına şüpheli olarak yansıdı.

Evrim Kepenek’in haberleştirdiği çeteleye göre erkeklerin 10 kadını öldürme bahanesi basına yansımadı. Erkekler, sekiz kadını ayrılmak istediği/barışmak istemediği için, beş kadını da “miras”, “para” ve “arazi” için öldürdü. Irkçı bir erkek bir kadını “nefret ve siyasi öfkesi” için öldürdü.

Failler tanıdık

13 kadını kocası, sevgilisi, eski kocası öldürdü. Üç kadını komşusu, üç kadını akrabası, bir kadını arkadaşı olan erkek öldürdü. Bir kadını oğlu, üç kadını da tanımadığını sekiz erkek öldürdü.


Erkekler, 12 kadını ev içinde, sekiz kadını sokak, ormanlık alan, siyasi parti binası gibi ev dışı alanlarda öldürdü. Erkeklerin dört kadını nerede öldürdüğü bilgisi basına yansımadı.

Erkekler, 15 kadını ateşli silahlarla, dört kadını kesici aletlerle öldürdü. Bir kadını yakarak öldüren erkekler, bir kadını balkondan aşağı atarak, iki kadını da boğarak öldürdü. Erkeklerin bir kadını nasıl öldürdüğü basına yansımadı.

Faillerin 20’si tutuklandı

Öldürülen kadınların ismi şöyleydi: Adalet B., Anzelika Sraufant, Arzu Rahman Gök, Aysel K., Bircan D., Deniz Poyraz, Döndü Özyiğit, Emel D., Firdevs Öztürk, Hacer B., Halime Uyar, Handan Ç., İlknur Ç., Kader Oktay, Medine Seyis, Nazife T., Nuran Ş., Sadriye Ş., Sevgi D., Sibel Koçan, Şahigül Buluş, Şengül G., Yasemin A., Yemen A.

Kadınları öldüren 29 erkekten 20’si tutuklandı. Altı failin durumu “intihar etti” veya “öldü” diye basına yansırken, bir grup failin arandığı, bir failin de ifadesi sonrası serbest bırakıldığı bilgisi basına yansıdı. Bir fail de gözaltına alındı.

Fotoğraf: Emre Orman/ csgorselarsiv.org

Erkekler üç çocuğu öldürdü

Haziran’da erkekler en az üç çocuğu öldürdü. Geçen yıl aynı ayda da bu sayı üçtü. Bursa ve Antalya’da da erkekler iki çocuğu darp etti.

Bir çocuğu annesinin sevgilisi, bir çocuğu zorla evlendirilmek istendiği akrabası erkek, bir çocuğu da babası öldürdü. Çocukları öldüren dört fail vardı. Sadece iki fail tutuklandı. Bir failin hukukî süreci basına “aranıyor” diye yansıdı. Bir fail de intihar etti.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.