Manşet

Erkekler ekim ayında en az 22 kadını öldürdü

0

bianet’in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği Erkek Şiddeti Çetelesi‘ne göre; erkekler ekim ayında en az 22 kadını öldürdü, en az dokuz kadına tecavüz etti.

Ekim 2021‘de en az 13 kadının ölümü basına şüpheli olarak yansıdı. Erkeklerin öldürdüğü kadınlardan biri transtı. Bir kadın da Kırgızistan yurttaşıydı.

Adana’da bir kadın kendisini sistematik olarak darp eden kocasını öldürdü ve meşru müdafaa hakkını kullandı.

Failler tanıdık

Erkeklerin 10 kadını öldürme “bahanesi” basına yansımadı. Erkekler, altı kadını “barışmak istemediği”, “boşanmak istediği” için öldürdü.

Erkekler, bir kadını “çocuklarının kavgasına karıştığı” için bir kadını “çok konuştuğu” için iki kadını “kıskandığı”, bir kadını “sevgilisi olmayı kabul etmediği”, bir kadını da “kocasıyla husumetli olduğu” için öldürdü.

15 kadını kocası, sevgilisi, eski kocası öldürdü. Bir kadını komşusu, bir kadını kocasının arkadaşı, bir kadını akrabası, bir kadını oğlu, bir kadını da arkadaşı öldürdü. İki kadını öldüren erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

13 kadını ev içinde öldürdürler

Erkekler, 13 kadını ev içinde, dokuz kadını düğün salonu, market, park gibi ev dışı alanlarda öldürdü.

Erkekler, 12 kadını ateşli silahlarla, altı kadını kesici aletle, bir kadını balkondan atarak, bir kadının kafasını taşla ezerek, iki kadını darp ederek öldürdü.

Kadınları öldüren en az 23 fail erkek vardı; 14 fail tutuklandı. İki fail gözaltına alındı. Altı fail intihar etti. Bir failin hukuki süreci basına yansımadı.

Erkekler en az iki çocuğu öldürdü

Ekimde erkekler en az iki çocuğu öldürdü. Geçen yıl aynı ay da bu sayı dörttü. Bir çocuğu babası, bir çocuğu amcası öldürdü.

Çocukları öldüren iki fail vardı. Bir fail tutuklandı, bir failin hukuki süreci basına “gözaltına alındı” diye yansıdı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.