ManşetSpor

Erkek arkadaşı Neo Nazi olduğu için olimpiyat takımından çıkarıldı

0

Londra 2012 Olimpiyat Oyunlarına Almanyanın 8 tek kürek takımının sporcusu olarak katılan Nadja Drygalla, erkek arkadaşı Michael Fischer’in aşırı sağcı Nasyonal Demokrat Parti (NPD) yöneticilerinden olduğu ortaya çıkması üzerine olimpiyatlarda mücadele edemeyeceği gerekçesi ile takımından ayrıldı.

Nadja Drygalla, bunun üzerine basına yaptığı açıklamada kendisinin ırkçı olmadığını ve bu tür düşünceler ile bir ilişkisi olmadığını söyledi. Drygalla’nın erkek arkadaşı Michael Fischer ise, aşırsı sağcı parti NPD’den uzaklaştığını açıkladı.

Alman Basın Ajansı dpa’ya konuşan Michael Fischer, Mayıs ayında NPD üyeliğinden istifa ettiğini söyledi. NPD’nin Mecklenburg-Vorpommern eyaleti teşkilat başkanı Stefan Köster istifayı doğruladı.

Aşırı sağla mücadele amacıyla faaliyet gösteren “Endstation Rechts” isimli sivil toplum örgütünün yönetiminden Julian Barlen ise Michael Fischer’in istifasını inandırıcı bulmadığını söyledi. Barlen, “Genelde NPD’den ayrılanlar ya tehdit edilir ya da kaba muamele görür. Michael Fischer’e böyle bir tepki gösterilmemesi son derece manidar” dedi.

Federal Meclis Spor Komisyonu Başkanı Dagmar Freitag, Drygalla olayının komisyon gündemine alınabileceğini açıkladı. Almanyada bir kişinin partnerinin ırkçı olmasının kişinin kendi haklarının engellenip engellenemecyeğinin doğruluğu konusu tartışılıyor. Yeşiller Partisi ve Sol Parti’den konuyla ilgili yapılan açıklamalarda, “Freitag’ın önerisinin memnuniyetle karşılandığı” belirtildi.

Hrıstiyan Demokrat Partili (CDU) Savunma Bakanı Thomas de Maiziere ise Nadja Drygalla’nın özel hayatının kamuoyuna yansıma tarzını eleştirdi. Bakan de Maiziere, “Burada sınırlar nerede? Sporcuların arkadaş çevresinin en ince ayrıntısına kadar taranıp araştırılmasında kamuoyu ne kadar haklıdır?” diye tepki gösterdi.

“Irkçı” tavrın Londra 2012’de yaktığı sporcular

Londra Olimpiyatları’nda mücadele eden İsviçre Milli Futbol Takımı’nda forma giyen Michel Morganella, Güney Korelile’e tehditkâr ve ırkçı ”tweet”ler attığı için kadrodan çıkarılmıştı. Yunan üç adım atlamacı Voula Papachristou da Twitter’de yazdığı “ırkçı mesajlar” sebebiyle Yunanistan’ın olimpiyat kadrosundan atılmıştı.

(Deutsche Welle)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.