Kültür-SanatManşet

Erişilebilir gösterimler ve atölyeler Engelsiz Filmler Festivali’nde çocukları bekliyor

0

5-7 Mayıs tarihleri arasında Eskişehir; 12-14 Mayıs tarihleri arasında İstanbul; 18-23 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da seyircilerle beşinci kez buluşacak Engelsiz Filmler Festivali’nde bu sene de erişilebilir gösterimler ve atölyeler çocukları bekliyor.

Festival boyunca her gün ücretsiz olarak gerçekleştirilecek çocuklara özel gösterimler sırasında, görme, işitme ve ortopedik engeli bulunan çocuklar, görebilen, duyabilen yaşıtlarıyla birlikte aynı salonda filmleri izleyebilecekler.

Eskişehir’de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür ve Sanat Merkezi Kırmızı Salon; İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu SineBu; Ankara’da ise Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Ulucanlar Cezaevi Sinema Salonu’nun ev sahipliği yaptığı gösterimler, sesli betimleme, işaret dili çevirisi ve ayrıntılı altyazı ile takip edilebilecek.

Çocukların sinema yoluyla kendilerini ifade etmelerini ve sanatsal yaratıcılıklarını ortaya koymalarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen Kahramanların Animasyonu atölyesi, çocuklara kendi animasyon filmlerini yaratma fırsatı verecek.

Festival’in 2015 yılında daha kapsayıcı olmak adına gerçekleştirdiği Otizm Dostu Gösterim’de ise otizm spektrum bozukluğu olan çocuk ve gençler, yakınları ile birlikte film izleyebilecekler.

Otizm Dostu Gösterim

Engelsiz Filmler Festivali, ilk kez 2015 yılında gerçekleştirdiği Otizm Dostu Gösterim ile otizm spektrum bozukluğu yaşayan çocuk ve gençler için de erişilebilir olmaya devam ediyor. Bu özel gösterim kapsamında Denizin Şarkısı Song of the Sea adlı canlandırma film, loş bir salonda, ses seviyesi düşük tutularak gösterilecek. Seans öncesi herhangi bir tanıtım filmi ya da reklam gösterilmeyecek; seyirciler gösterim sırasında salonda yiyecek ve içecek bulundurabilecekler ve salonda diledikleri gibi hareket edebilecekler. Böylece öğrenme güçlüğü ya da duyusal problemler yaşayan çocuklar ve yakınları bu gösterim sırasında birlikte film izleyebilecekler.

Otizm Dostu Gösterim İstanbul’da 12 Mayıs Cuma saat 12:00’de Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu SineBu’da; Ankara’da ise 22 Mayıs Pazartesi saat12:00’de Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Erişilebilir mekanlarda engelsiz gösterimler

Puruli Kültür Sanat tarafından düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali, tüm filmlerini göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar için işaret dili ve ayrıntılı altyazı ile erişilebilir mekanlarda sunuyor. Seyirciler, tüm gösterim ve etkinliklere ücretsiz olarak katılabiliyorlar.

Açık Toplum Vakfı’nın ana destekçisi olduğu Engelsiz Filmler Festivali hakkında ayrıntılı bilgiye Festival’in www.engelsizfestival.com adresinden ulaşabilir, Facebook ve Twitter hesaplarından duyuruları takip edebilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.