Koronavirüs SalgınıManşetSağlıkTürkiye

Erdoğan’ın kongrede ‘maşallah lebaleb’ dediği Rize’de hastaneler doldu

0

Haber: Gençağa Karafazlı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın AKP İl Kongreleri yapıldığı sırada “Maşallah kongrelerimiz lebaleb dolu” diyerek övdüğü memleketi Rize’de koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle hastaneler doldu.

İl genelindeki hastanelerdeki servis ve yoğun bakım ünitelerinin dolduğunu belirten sağlık yetkilileri, sağlık hizmeti sunumunda sıkıntıların yaşandığını söyledi.

‘Zorunlu olmadıkça gelmeyin’

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, hastanelerdeki normal servis yatakları ve yoğun bakım alanlarının kapasitelerinin zorlandığı ve hastanelerde ciddi kalabalık oluştuğu ifade edildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Hem sağlık hizmetine bizden çok daha fazla ihtiyacı olan ağır, zor durumdaki hastalarımıza yer açabilmek, daha iyi hizmet sunabilmek için hem de hastane ortamlarını son günlerde artan vaka sayılarının akabinde yüksek riskli bulaşıcı ortamlara dönüştürmemek için zorda kalınmadıkça hastanelerimize başvurulmamasını talep ediyor, bu süreçte kıymetli vatandaşlarımızdan anlayış ve hoş görü bekliyoruz.

Her tür acil durumlarda, kanser tedavisi ve gebe takibi gibi durumlarda sunulan hizmette herhangi bir kesintinin söz konusu olmayacak. , Aile hekimlerimiz vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet vermeye devam edecek.

You may also like

Comments

Comments are closed.