TürkiyeEğitimManşet

Erdoğan’ın hedef gösterdiği Prof. Dr. Buğra’nın öğrencileri: Hocamız Türkiye’nin kıymetli bir değeridir

0

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu’ya yönelik protestolara ilişkin açıklamasında öğretim üyesi ve tutuklu insan hakları savunucusu Osman Kavala’nın eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra’yı hedef göstermesine Buğra’nın öğrencilerinden tepki geldi.

Erdoğan cuma günü yaptığı konuşmada “Osman Kavala denilen, Soros’un temsilcisi olan kişinin karısı da aynı şekilde bu provokatörlerin içerisinde yer alıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Bu hedef göstermenin ardından 1986 ile 2020 yılları arasında Ayşe Buğra’nın Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü, Atatürk Enstitüsü ve Sosyal Politika Yüksek Lisans Programı’nda dersini alan öğrenciler bir açıklama yayınladı.

‘Türkiye’nin kıymetli bir değeri’

Açıklamada “40 seneyi aşkın akademik yaşamında yetiştirdiği, Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında, akademide, iş dünyasında ve kamuda çalışan öğrencileri olarak ona destek vermek üzere bu metni kaleme alıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Hocalarının hedef gösterilmesinden büyük endişe duyduklarını belirten öğrenciler, “Ayşe Buğra, yetiştirdiği binlerce öğrenci, sosyal politika disiplininin gelişmesine sunduğu katkılar, bilimsel üretkenliği ve uluslararası saygınlığı ile Boğaziçi Üniversitesi’nin ve Türkiye’nin kıymetli bir değeridir” dedi.

‘Birçok çalışmaya öncülük etti’

Ayşe Buğra’nın sosyal politikadan kimlik siyasetine, devlet-piyasa ilişkilerinden emek hareketlerine kadar uzanan geniş bir çalışma sahasında, birçok dilde onlarca kitap ve makale yazdığı hatırlatılan açıklamada “Çalışmaları Türkiye’nin ve dünyanın birçok üniversitesinde temel kaynak olarak kullanılmaktadır. Ayşe Buğra, bugün dünyanın en prestijli üniversitelerinde akademik çalışmalarını sürdüren yüksek lisans ve doktora tez öğrencileriyle, sosyal bilimler içerisinde önemli bir gelenek yaratmıştır” denildi.

Kurucusu olduğu Sosyal Politika Forumu’nda, Türkiye Cumhuriyeti Bakanlıkları, TÜBİTAK gibi kamu kurumları, Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kuruluşlarla birlikte sayısız araştırma projesi yürüttüğünü belirten öğrenciler “Ülkemizde, sosyal politika, yoksulluk ve eşitsizlikle mücadele, kadınların güçlenmesi, sosyal adaletin sağlanması ve insan hakları temelli politikaların geliştirilmesine öncülük etmiştir. Ayşe Buğra hocamız, bu değerli çalışmalarıyla Dünya Bilimler Akademisi Sosyal Bilimler Ödülü (TWAS- Celso Furtado Prize 2015) dahil hem uluslararası hem de ulusal çeşitli ödüllere layık görülmüştür” dedi.

‘Bu saldırılar bir an önce dursun’

Açıklama “Ancak tüm bunların ötesinde, Ayşe Buğra iyi kalpli, nazik, sağduyulu ve tevazu sahibi bir insandır. Bunu, yaşamının en zor yıllarında dahi üretmekten, öğrenmekten ve biz öğrencilerine dokunmaktan vazgeçmemesinden biliyoruz. Biz Ayşe Buğra’ya şahidiz” ifadeleriyle devam etti.

“Ayşe Buğra’nın öğrencileri” imzasıyla yayınlanan açıklama “Hocamızın hedef gösterilmesinden duyduğumuz üzüntü ve rahatsızlığı yineliyoruz. Bu saldırılar bir an önce dursun istiyoruz” ifadeleriyle son buldu.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.