Günün ManşetiManşetTürkiye

Erdoğan’dan mahalle başkanlarına, “7 Haziranı yaşamamak için HDP’lileri sandık seçmen listesinden çıkaracağız”

0

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 9 Haziran cumartesi akşamı AKP İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ‘Mahalle Başkanları Toplantısı’nda, “Bunu dışarıda konuşmam” notuyla yaptığı HDP açıklamaları sosyal medyada gündem oldu.

Twitter’da yayılan konuşmanın görüntülere göre, ‘Mahalle Başkanları Toplantısı’ yazılı bir afiş önünde konuşan Erdoğan’ın şunları dediği duyuldu:

https://www.youtube.com/watch?v=0lUx4_t0TJ8

“Arkadaşlar, HDP üzerinden parti teşkilatımızın çok farklı çalışma yapması lazım.

Bunu dışarıda konuşmam. Burada sizlerle konuşuyorum, niye sizlerle konuşuyorum? Çünkü, onların baraj altı kalması demek, bizim durumumuzun çok daha iyi bir noktaya gelmesi demektir.

Dolayısıyla da, her ilçede arkadaşlarım özellikle onlar üzerinde çok farklı çalışması lazım. Çünkü siz kim, kimdir bunu biliyorsanız.

Mahalle temsilcilerimiz zaten kimin kim olduğunu bilmiyorsa bu görevi bırakması lazım. Alacaksınız sandık seçmen listesini, bakacaksınız kim kimdir.

Bu çalışmayı yapmanız da inanıyorum ki bize çok farklı bir netice getirebilir. Markaja almak diyoruz ya, markaja alacaksınız.”

“Dolayısıyla bunları sandık seçmen listesinden çıkaracağız”

İlk videonun yayılmasının ardından çokta fazla geçmeden yeni bir video daha sosyal medyada paylaşılmaya başlandı. Aynı toplantıdan farklı bir açıda çekildiği anlaşılan görüntülerde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ‘Mahalle Başkanları Toplantısı’nda katılımcılara 7 Haziran gibi bir sonuç çıkmaması için yapmaları gerekenleri aktarıyor.

İkinci videoda Erdoğan’ın aktardıkları şu şekilde,

https://www.youtube.com/watch?v=SQ2z9sZG-v0

“Kaleyi içeriden fethedilir. Kapılardan döndürüyorlar. Döndürenler onlardan, döndürmeyenler bizdendir. Biz orada ona da katlanacağız. Bu işte, kapısını açmayan döndüren, kendi kişiliğini kimliğini ortaya koymaktadır. Burada biz bir mücadele veriyoruz. Ve bu mücadeleden de allahın izniyle galip çıkmamız gerekiyor.

“İnşallah, inşallah” sesleri

Öyleyse biz koşturacağız. Bu mahallelerde hangi aile, konumu nedir, durumu nedir, bunları kim tespit edecek, mahalle yönetimi. Dolayısıyla bunları sandık seçmen listesinden çıkaracağız. Sandık seçmen listesinden çıkardıktan sonra da onların üzerinde birebir ayrıca çalışma yapmamız gerekir. Kalan süre 13 gün, fazla bir süre yok.

Birebir yaptığımız çalışmayla da bunları inşallah markaja alacağız. Fakat hepsinden önemlisi seçim gerçekten sandıkta kazanılır. Fakat nasıl kazanılır? Sandık kurulu üyesi arkadaşlarım seçim günü diğer partilerin görevlilerinden önce sandık mahallinde yerini almalıdır. Yani bizim arkadaşlarımızdan önce onlar gelmemeli. Bizim sandık müşahitleri ile de oraları takviye etmemiz lazım.

Sandık kurulundaki hakimiyeti böylece biz elde etmiş oluruz. Burda çok hassas olmalıyız. Bu işi hiç hafifa almamamız gerekir. Yani bunların geçmişte çok yaşadık. Bunları sağlama alırsak İstanbul’da işi başlamadan bitirmiş oluruz. Yani iş çantada keklik değil, onu da söyleyeyim. Kamuoyu araştırmalarında filan iş bitmiş anlamında değil şu anda, onu da söyleyeyim.

Bu neyi gösteriyor. Son seçimlerde yaşadığımız olay, 7 Haziran ve sonrasında Kasım. Bakın, bir 7 Haziran daha yaşamamalıyız. Aynı şekilde bir Kasım yaşamamalıyız. Yani iş bıçak sırtı olmamalı. İstanbul, adeta 81 vilayeti temsil eder. İstanbul’da çıkan sonuç Türkiye’nin de bir neticesidir.”

 

(T24, Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.