ManşetTürkiye

Erdoğan’dan İkizdere’de saldırıya uğrayan Akşener’e: Gelin hanıma Rize’de güzel bir ders verildi

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İyi Parti grup toplantısında “Ben Rize’nin geliniyim” diyen Meral Akşener‘in Rize’nin İkizdere ilçesinde yaptığı esnaf ziyaretinde yaşananları hatırlatarak, “Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli’ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler…” dedi.

Grup toplantısında konuşan Erdoğan, Meral Akşener’in Rize’nin İkizdere ve Çayeli ilçelerinde gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sırasında yaşanan gerginliğe de değindi:

“Terörle, çetelerle, suç örgütleriyle mücadelede elde edilen bu başarılar birilerini rahatsız etmiştir. Gelin hanım Netanyahu’nun yanına koyuyor uzonun ardından da Rize’ye gidiyor. Gelin hanıma gayet güzel ders veriliyor. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli’ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler… Bunlar iyi günler. Bu ülkede ahde vefa diye bir şey var. Eğer ahde vefa olmazsa bu millet affetmez. Bizler hep bu ülkede gerçekten saygıya dayalı bir siyasetin yanında olduk, bunun çalışmasını yaptık.”

Akşener’den yanıt: Bu yüzden güçlendirilmiş parlamenter sistem diyoruz

Meral Akşener, Erdoğan’ın açıklamasına Twitter hesabından yaptığı kısa bir paylaşımla yanıt verdi. İYİ Parti lideri, “iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem” vurgusu yaptığı grup toplantısına atıfta bulunarak, “İşte biz, tam olarak da bu nedenle, İYİleştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem diyoruz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Bunlar mafya ağzı

Erdoğan’ın sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Erdoğan binlerce trolünden umudunu kaybetmiş olacak ki, kendi de trol gibi konuşmaya başlamış. Mafya ağzı ile ‘Bunlar daha iyi günler’ demiş. Geç bunları kardeşim geç. Er meydanına gel, milletten korkulmaz. Sandığı getir sandığı!” dedi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.