Hayvan Haklarıİklim KriziManşetTürkiye

Erdoğan’dan belediye başkanlarına: Sokakta yaşayan hayvanları barınaklara alın

0

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam‘da “Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı“nda açıklamalarda bulundu.

Sokakta yaşayan hayvanlar için “sahipsiz hayvanlar” diyen Erdoğan bu hayvanların yerinin barınaklar olduğunu söyledi; sokakta yaşayanlar hayvanları hedef gösterdi. Erdoğan, belediyelerden barınaklar kurarak hayvanları burada toplamaları için “ön almalarını istedi : 

Sokak hayvanları meselesi… Maalesef medyada çocuklara saldıran başıboş köpeklerle ilgili üzüntü verici hadiselere rastlıyoruz. Sahipsiz hayvanlarının yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın, sıcak barınaklar kurarak pek çok gönül kazanabiliriz, kazanabilirsiniz.

Barınaklar sorununu hep birlikte aşmamız gerek. 2019 seçimlerinde yayınladığımız manifestoyu asla akıldan çıkarmamamız gerekiyor. Şehir planları uzun vadeli hazırlanacak. Alt yapı ve ulaşım sorunları tamamen çözülecek. Kentsel dönüşüm çalışmaları bölgelerin özelliklerine göre yönetilecek.”

Konuşmasında iklim krizinin etkilerini göz önünde bulundurarak vizyonlarının temeline yeşil kalkınma devrimini oturttuklarını ileri sürerek, AKP’li belediye başkanlarına ithafen, “Sizleri gereken hazırlıkları yapmaya davet ediyorum. Geçtiğimiz 19 yılda şehirlerimizi çok büyük yatırımlarla dönüştürdük. Yeni yönetim sistemine geçtiğimiz 2018’den bu yana sadece çevre ve şehircilik alanında yatırım bedeli 300 milyarı aşan 12 projeyi hayata geçirdik” dedi.

Vizyonlarının temeline yeşil kalkınma devrimini koyduklarını kaydeden Recep Tayyip Erdoğan, AKP’li belediye başkanlarını gereken hazırlıkları yapmaya davet etti: Bir süre önce küresel iklim değişikliğinin insanlığı giderek daha çok tehdit ettiğini göz önünde bulundurarak vizyonumuzun temeline yeşil kalkınma devrimini oturttuğumuzu ilan ettik. Sizleri gereken hazırlıkları yapmaya davet ediyorum.

410 Millet Bahçesi

Konuşmasında sıfır atık projesine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, millet bahçelerinin sayısını da 410’a çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti: “Sıfır atık projesi ile dünyaya örnek olacak katı atık projesini hayata geçirdik. Millet bahçelerimiz 2018 ve 2019 seçimlerindeki en önemli projelerimizdi. 67 milyon metrekare büyüklüğe sahip 113 millet bahçesini açtık. Hedefimiz sayısını 410’a çıkarmaktır.”

Erdoğan konuşmasında CHP’li belediyeleri de hedef aldı

 

You may also like

Comments

Comments are closed.