TürkiyeManşetTarım-Gıda

Erdoğan yüksek gıda fiyatları için esnafı hedef gösterdi: Vatandaşa zulmetmeyin

0
Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada son günlerde ülke gündeminde olan yüksek gıda fiyatlarına ilişkin konuştu.

Yüksek fiyatlardan esnafı sorumlu tutan Erdoğan, “Esnaflarımızın gerek sebzede meyvede, bakliyatta da çok ciddi fiyat farklarının olduğunu görüyoruz. Bunun için de Ticaret Bakanlığımız yoğun bir çalışmanın içerisinde. Önümüzdeki bir ay içinde bu işi çok daha kontrollü bir şekilde yöneteceğiz” dedi.

‘Ağır cezalar sizleri bulabilir’

Erdoğan konuşmasında “Vatandaşın bu konuda ezilmesine tahammül edemeyiz. Bu tabii beyaz-kırmızı ette aynı şekilde bu süreci takipte tutuyoruz” ifadelerini kullandı.

Esnaflara seslenen Erdoğan, “Eğer siz bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir. Lütfen yaptığınız işi hakkıyla yapın, vatandaşımıza zulmetmeyin” dedi.

Fotoğraf: AA

Bakanlık: Erken Uyarı Sistemi geliştirilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı ise gıdadaki yüksek fiyatların değerlendirilmesi için düzenlenen Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantısı sonrasında yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada “Komitenin; gida ve alkolsüz içecekler grubunda ileriye dönük üretim ve fiyat gelişmelerini öngörebilmesini kolaylaştıracak veri tabanlı çalışmaları sürdürmesi kararlaştırılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Toplantıda kararlaştırılan önlemlere değinilen açıklamada “Bu kapsamda; tarımsal ürünler ve gıda piyasalarındaki gelişmeler konusunda zamanlı kararlar almaya fayda sağlayacak bir Erken Uyarı Sistemi’nin oluşturulmasına ilişkin teknik altyapı çalışmaları Komiteye sunulmuş ve kurumlar arası iş birliğinin çerçevesi belirlenmiştir” denildi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.