İklim KriziManşetTürkiye

Erdoğan, Paris Anlaşması’nın onayı için tarih verdi

0

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı‘nın ardından düzenlediği basın toplantısında Paris İklim Anlaşması’na yönelik de açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Türkiye, iklim değişikliği konusunda yeni ve tarihi bir adım atıyor, önümüzdeki ay Paris Anlaşması’nı onaylama kararı aldık” dedi.

Cumhurbaşkanı, geçtiğimiz hafta BM Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, Paris İklim Anlaşması’nın önümüzdeki ay Meclisin onayına sunulacağını açıklamıştı.

‘İklim Değişikliği Zirvesi’ne kadar onay süreci tamamlanacak’

Erdoğan, kasım ayında Glasgow‘da yapılacak İklim Değişikliği Zirvesi‘ne kadar onay sürecinin tamamlanmış olacağını kaydetti:

BM Genel Kurulu’ndaki hitabımızda bir müjdeyi de sizlerle ve tüm dünya ile paylaştım. Türkiye, iklim değişikliği konusunda yeni ve tarihi bir adım atıyor, önümüzdeki ay Paris Anlaşması’nı onaylama kararı aldık. Kasım ayında Glasgow’da yapılacak İklim Değişikliği Zirvesi’ne kadar onay sürecini tamamlamış olacağız. Bu karar yatırım, üretim, ihracata kadar geniş alanda kapsamlı değişikliğe gideceğimiz anlamına geliyor. Esasen gereken eylem planını devreye alarak önemli adım atmıştık. Şimdi bunu Paris İklim Anlaşması ile orta ve uzun vadeli hedef haline getiriyoruz.”

‘Kalkınma programları yeşil kalkınmaya uygun hazırlanacak’

Erdoğan, orta ve uzun vadeli tüm kalkınma programlarını yeşil kalkınmanın gerektirdiği yapısal dönüşümün rehberliğinde hazırlayacak ve yürüteceklerini de ekledi:

Orta ve uzun vadeli tüm kalkınma programlarımızı yeşil kalkınma devriminin gerektirdiği yapısal dönüşümün rehberliğinde hazırlayacak ve yürüteceğiz. Bu tercih bizim için lüks, kayıp, taviz değildir. Bugünden geleceğe hazırlanmanın yol haritası olacaktır. Bir süredir yenilenebilir enerji, atık yönetimi, orman alanlarının arttırılması gibi bu konuda belli mesafe kat etmiştik.”

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.