Erdoğan, Paris Anlaşması’nın onayı için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris Anlaşması'nın onayı için tarih verdiği konuşmasında, orta ve uzun vadeli tüm kalkınma programlarını yeşil kalkınmanın gerektirdiği yapısal dönüşümün rehberliğinde hazırlayacaklarını da söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı‘nın ardından düzenlediği basın toplantısında Paris İklim Anlaşması’na yönelik de açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Türkiye, iklim değişikliği konusunda yeni ve tarihi bir adım atıyor, önümüzdeki ay Paris Anlaşması’nı onaylama kararı aldık” dedi.

Cumhurbaşkanı, geçtiğimiz hafta BM Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, Paris İklim Anlaşması’nın önümüzdeki ay Meclisin onayına sunulacağını açıklamıştı.

‘İklim Değişikliği Zirvesi’ne kadar onay süreci tamamlanacak’

Erdoğan, kasım ayında Glasgow‘da yapılacak İklim Değişikliği Zirvesi‘ne kadar onay sürecinin tamamlanmış olacağını kaydetti:

BM Genel Kurulu’ndaki hitabımızda bir müjdeyi de sizlerle ve tüm dünya ile paylaştım. Türkiye, iklim değişikliği konusunda yeni ve tarihi bir adım atıyor, önümüzdeki ay Paris Anlaşması’nı onaylama kararı aldık. Kasım ayında Glasgow’da yapılacak İklim Değişikliği Zirvesi’ne kadar onay sürecini tamamlamış olacağız. Bu karar yatırım, üretim, ihracata kadar geniş alanda kapsamlı değişikliğe gideceğimiz anlamına geliyor. Esasen gereken eylem planını devreye alarak önemli adım atmıştık. Şimdi bunu Paris İklim Anlaşması ile orta ve uzun vadeli hedef haline getiriyoruz.”

‘Kalkınma programları yeşil kalkınmaya uygun hazırlanacak’

Erdoğan, orta ve uzun vadeli tüm kalkınma programlarını yeşil kalkınmanın gerektirdiği yapısal dönüşümün rehberliğinde hazırlayacak ve yürüteceklerini de ekledi:

Orta ve uzun vadeli tüm kalkınma programlarımızı yeşil kalkınma devriminin gerektirdiği yapısal dönüşümün rehberliğinde hazırlayacak ve yürüteceğiz. Bu tercih bizim için lüks, kayıp, taviz değildir. Bugünden geleceğe hazırlanmanın yol haritası olacaktır. Bir süredir yenilenebilir enerji, atık yönetimi, orman alanlarının arttırılması gibi bu konuda belli mesafe kat etmiştik.”

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR