TürkiyeKoronavirüs SalgınıManşet

Türkiye 65 yaş üstü, 18 yaş altı ve eğlence yerleri hariç ‘normalleşiyor’

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs akşamı kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmada, koronavirüs salgınına ilişkin alınan yeni kararları açıkladı.

Buna göre şehirler arası seyahat sınırlaması 1 Haziran’dan itibaren tamamıyla kaldırılıyor. İdari izinde bulunan, esnek çalışma sisteminde olan kamu personeli 1 Haziran tarihi itibarıyla normal mesaiye başlayacak.

Kreşler ve gündüz bakım evleri de aynı tarihte açılacak. Sağlık Bakanlığı tarafından tanımlanan ve takibi yapılan, kronik hastalığı olan kamu personelinin durumları ise kurumları tarafından değerlendirilecek.

Eğlence mekanları kapalı

Şehirler arası seyahat sınırlamasının da 1 Haziran’dan itibaren tamamıyla kaldırılacağını söyleyen Erdoğan, olumsuz bir durum görülmesi halinde, bazı iller için kısıtlamaların yeniden getirilebileceğini söyledi.

Erdoğan sokağa çıkma kısıtlamalarıyla ilgili olarak da şunları kaydetti:

Sokağa çıkma kısıtlamalarının bazılarını sürdürmekte fayda görüyoruz. 65 yaş üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olması devam edecek. İşletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşlarımız maske, mesafe, temizlik şartına riayet şartıyla işinin başında bulunabilecektir.

Alınan kararlarla 20 yaş altı vatandaşlarla ilgili sokağa çıkma uygulaması da 18 yaşa indirildi. 0-18 yaş grubu ise çarşamba- cuma günleri, saat 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

Restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri ve kaplıcalar saat 22.00’ye kadar hizmet vermek kaydıyla yeniden faaliyete geçiyor. Eğlence mekanları ile nargile satışı üzerindeki kısıtlama ise devam edecek. 

Plajlar açılıyor

Turizm tesislerinin bünyesindeki işletmeler ise saat sınırlamasına tabi olmayacak. Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de 1 Haziran itibarıyla hizmet vermeye devam edecek.

Erdoğan plaj, milli park ve bahçelerin yanı sıra, müze ve ören yerlerin de 1 Haziran itibarıyla faaliyete geçeceğini söyledi. Hayvan satış yerleri de bu tarihte açılacak. Hipodromlar ise 10 Haziran’da yeniden faaliyete geçecek.

Bireysel sporlarla ilgili sınırlamalar da kalkıyor. Spor tesisleri gece 24.00’e kadar hizmet verebilecek.

Deniz turizmi balıkçılığı ve taşımacılığı ile ilgili sınırlamaların da kaldırıldığını söyleyen Erdoğan, açılan diğer kamusal alanları ise şöyle sıraladı:

Sürücü ve benzeri kurslar 1 Haziran’dan itibaren, kütüphaneler, gençlik merkezleri, kampları, kıraathaneler 1 Haziran’dan itibaren belirlenen şartlar dahilinde faaliyetlerini sürdürebilecektir.

Açık havada konserler de, saat 24.00’e kadar sürmek kaydıyla tekrar başlayacak.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.