EğitimManşetTürkiye

Erdoğan hedef gösterdi, polis saldırdı: Boğaziçili 10 öğrenci gözaltına alındı

0

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki yeni kayyım rektör Naci İnci’yi protesto ettiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden hedef gösterilen Boğaziçili dört öğrenci dün akşam gözaltına alındı.

Gözaltıları protesto eden ve arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen öğrenciler Güney Kampüs girişine yürüyüş düzenledi ve burada oturma eylemi başlattı.

Bu eylem sırasında altı öğrenci daha gözaltına alındı. Böylece gözaltına alınan kişi sayısı 10’a yükseldi.

Erdoğan hedef göstermişti

Boğaziçili öğrenciler 4 Ekim’de Naci İnci rektörlük binasından çıkarken atanmış rektörü yuhalamış ve arabasının önünde durmuşlardı.  Erdoğan bunun üzerine dün Boğaziçili öğrencileri yeniden hedef göstermiş ve “Bazılarının her konuda olduğu gibi yükseköğretim konusunda da yapılanları takdir etmek gibi bir derdi olmadığını üzüntüyle takip ediyoruz. Hele hele rektörünün arabasının üstüne çıkıp orada tepinen öğrencilerin olduğu bir Türkiye’yi ben kabullenemiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Öğrencileri “terörist” olarak adlandıran Erdoğan, “Böyle öğrenciler bize gerekmez. Rektörünüz aracın içinde, siz önünü kesiyorsunuz ve daha sonra da aracın üzerine çıkıp tepinmeye başlıyorsunuz. Böyle bir öğrenci olamaz. Bunlar olsa olsa ancak üniversitelerin içine sızmış teröristlerdir” demişti.

‘Teröristler burada’

Güney Kampüs kapısı önünde arkadaşlarının polis şiddetiyle birlikte gözaltına alınmasını protesto eden bir öğrenci Erdoğan’ın kendilerine “terörist” dediğini hatırlatarak “Terörist nerede, terörist kimler şimdi görsünler. Teröristler burada okulumuzda arkadaşlarımızı işkenceyle gözaltına aldılar” dedi.

 

Boğaziçi Dayanışması sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise “Erdoğan’ın ve Bahçeli’nin açıklamaları bu gözaltıların esas sebebidir! Tayyip Erdoğan, elini üniversitelerden çek!” denildi.

Yedi kişi adliyeye sevk edilecek

Sabah saatlerinde yapılan paylaşımda ise gözaltına alınan öğrencilerden üçünün ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı ifade edildi.  Gece nezarethanede tutulan yedi kişi ise bugün adliyeye sevk edilecek.

Öğrenciler “Naci İnci’ye hakaret”, “kamu malına zarar verme”, “2911’e muhalefet” ve “görevli memura görevini yaptırmama” ile suçlanıyor.

Boğaziçi Direnişi tarafından paylaşılan bilgide Naci İnci’nin 4 Ekim tarihinde yaşananlara ilişkin suç duyurusunda bulunduğu ifade edildi.

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.