EğitimManşetTürkiye

Erdoğan Boğaziçi öğrencilerini hedef gösterdi: Terörist misiniz?

0
Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Artvin, Bilecik, Çankırı, Gaziantep ve Iğdır 7’nci Olağan İl Kongresi’nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kendisi tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu’yu protesto eden öğrencileri hedef gösteren Erdoğan, “Terör örgütlerinin üyesi olan bu gençleri biz ülkemizin gerçek manada milli ve manevi değerlere sahip gençleri olarak kabul etmiyoruz. Zira siz öğrenci misiniz, talebe misiniz, yoksa siz rektörün odasını basmaya kalkışan, orayı işgale kalkışan terörist misiniz?” dedi.

‘Artık bu ülke bir Gezi daha yaşamayacak’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Boğaziçi protestoları hakkındaki açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan, “Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili yapmış olduğu açıklamalara baktığınız zaman hâlâ terör örgütlerinin birer temsilcisi olanları bu ülkenin evlatları kendisinin de arkadaşları olarak tanımlıyor. Bay Kemal eğer sen bu yolda devam edeceksen devam et. Terörist arkadaşlarınla bu yola devam edeceksen buyur devam et. Ama biz teröristlerle beraber olmadık olmayacağız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasının devamında “Bu ülke teröristlerin hakim olduğu bir ülke olmayacak. Buna da asla fırsat vermeyeceğiz. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Gereği neyse yapıyoruz. Artık bu ülke Taksim’deki bir Gezi olayını yaşamayacak ve yaşatmayacaktır” dedi.

LGBTİ+’leri de hedef gösteren Cumhurbaşkanı, “LGBT yok böyle bir şey. Bu ülke millidir, manevidir ve bu değerlerle geleceğe yürümektedir. Bizim gençlerimiz polisine saldıran değil kendisine gelenlerin kendisinde hayat bulduğu gençliktir” ifadelerine yer verdi.

‘Mevcut anayasa tutarlılığını kaybetti’

Yeni anayasa hazırlığına ilişkin de konuşan Erdoğan, “Bu anayasa Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi başta olmak üzere ülkemize kazandırdığımız tarihi adımların üzerinde inşa edilecektir. Değiştirile değiştirile iç bütünlüğünü ve tutarlılığını kaybeden mevcut anayasayı bir kenara bırakıp, yeni sivil bir anayasa üzerinde çalışmak Türkiye’nin önünde 2053’e kadar uzanacak engin ufuklar da açacaktır” dedi.

Erdoğan, “Elbette böyle kapsamlı bir çalışma ülkedeki tüm kesimlerin içinde yer almasıyla anlamlı hale gelecektir. Süreci sabote etmek yerine olumlu katkıda bulunmak isteyen tüm kesimleri herkesi yeni anayasa çalışmaları sürecinde görmek istiyorum. Samimiyetle söylüyorum” ifadelerini kullandı.

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.