ManşetTürkiye

Erdoğan açıkladı: Suriye’nin kuzeyine operasyon başladı

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye’nin kuzeyine operasyonun başladığını resmen açıkladı. Resulayn ve Tel Abyad bombalanıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli Ordu adını alan Özgür Suriye Ordusu güçlerinin Suriye’nin kuzeyine ortaklaşa düzenlediği operasyon akşamüstü saatleri itibarıyla başladı. Operasyonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Erdoğan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Türk Silahlı Kuvvetleri’miz Suriye Milli Ordusu’yla birlikte Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı #BarışPınarıHarekatı‘nı başlatmıştır. Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir.”

#BarışPınarıHarekatı‘nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimizin her birini alınlarından öpüyor, kendilerine ve bu harekatta Türkiye’yle birlikte olan tüm yerel destek unusurlarına muvaffakiyetler diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) October 9, 2019

Reuters haber ajansı da YPG‘ye ait mühimmat depolarının vurulduğunu açıkladı. Erdoğan’ın tweet’inden kısa süre önce, Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında SDG kontrolünde bulunan Resulayn’dan (Serekaniye) patlama sesleri gelmişti.

TSK’ya ait jetlerin Resulayn’daki (Serekaniye) Mişrefa köyünü vurduğuna dair görüntüler televizyon kaynaklarından yayınlanırken, Gire Spi köyünün de (Tel Abyad) obüs atışlarıyla bombalandığı belirtiliyor. Bölge üzerinde uçarak bombalama yapan Türk uçaklarına, hava sahasının açık mı kapalı mı olduğu da henüz bilinmiyor.

Askeri kaynaklar daha sonra başlatılacak kara harekatından önce belirlenen noktaların vurulduğunu söyledi. Kara harekatının bombardımanın sonuçlarına göre başlatılacağı  belirtildi. Kürt güçleri her iki bölgeden de daha önce çekilmişti.

Erdoğan parti liderlerine bildirdi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, operasyonla ilgili; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nu telefonla arayarak bilgi verdiği kaydedildi.

SDG Sözcüsü: Sivillerin olduğu alanlar vuruluyor 

Türkiye’nin hava operasyonu ile ilgili Suriye Demokratik Güçleri‘nden (SDG) açıklama geldi. SDG’nin Sözcüsü Mustafa Bali sosyal medya üzerinden “Türk savaş uçakları sivillerin olduğu alanlara hava operasyonu düzenlemeye başladı” paylaşımı yaptı.

ABD Büyükelçisi bakanlığa çağrıldı

​Bu arada ABD Büyükelçisi, harekatın başlamasından kısa bir süre sonra brifing için Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Dışişleri Bakanlığı’ndan da “BM Güvenlik Konseyi üyeleri Barış Pınarı Harekatıyla ilgili olarak bilgilendirilmek amacıyla Bakanlığımıza çağrılmaktadır” açıklaması geldi

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.