EkonomiManşetTürkiye

Erdoğan açıkladı: 2022 yılı asgari ücreti 4 bin 250 TL oldu

0

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılında uygulanacak yeni asgari ücreti açıkladı. Buna göre, asgari ücret 4 bin 250 TL oldu.

Cumhurbaşkanı, asgari ücretin üzerindeki gelir ve damga vergisinin kaldırılacağını da söyleyerek, bunun işverenleri 450 TL’lik bir yükten kurtaracağını belirtti.

Karar, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından 2022’de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında yapılan dördüncü ve son toplantısının ardından açıklandı.

Çocuk sayısına göre rakam yükselebilir

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, asgari ücretle ilgili açıklama yapan Erdoğan, “2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 lira olarak uygulanacak. Çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre bu rakam daha da yükselmektedir” dedi. Erdoğan ayrıca, şu ifadeleri de kullandı:

Ülkemizin içinden geçtiği şu zor dönemde elbette çalışanlarımız elbette çok daha fazlasını hak ediyor. Çalışan olmadan tabii ki işveren de olmaz. İşveren olmadan bu sefer de çalışan olmaz. Hepsi birbirinin adeta mütemmimi. Bu ülkenin kalkınması noktasında taraflar olarak bizim sırtımızı dayadığımız iki önemli unsurdur. Türkiye büyüdükçe güçlendikçe imkanları arttıkça bundan çalışanlarımız da hak ettikleri payı alacaklardır.”

‘İşverenleri 450 liralık ilave yükten kurtardık’

Agari ücrette tarihi bir artış gerçekleştirdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı, aynı zamanda işverenin üzerindeki yükü hafifletecek adımlar attıklarını da kaydetti:

Asgari ücrette tarihi bir artışı gerçekleştirirken bunun işveren üzerindeki yükü azaltacak adımları da ihmal etmedik. Ülkemizde onlarca yıldır asgari ücretin vergiden muaf tutulması tartışmaları yaşanmıştır. Yeni asgari ücret düzenlemesiyle birlikte on yıllardır konuşulan işte bu özlemi de hayata geçiriyoruz. Asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisini kaldırıyoruz. İşverenleri 450 liralık ilave yükten kurtarmış bulunuyoruz.”

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantısı ardından konuşan Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, “Kamuoyunun beklentisi yakalandı sayılır” dedi.

Açıkladığı zam oranı, TÜİK’in öne sürdüğü enflasyon oranının üzerine çıksa da uzmanlar gerçek enflasyonun açıklanandan çok daha fazla olduğuna vurgu yapıyor.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.