DünyaManşetUncategorized

Erbil’de Türkiye konsolosluğu çalışanlarına saldırı

0

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu çalışanlarına bir restoranda saldırı düzenlendi. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Bir başkonsolosluk görevlimiz şehit oldu” denildi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’deki bir restoranda Türk diplomatlara silahlı saldırı düzenlendi. Kentin güvenli ve lüks bir bölgesinde yerel saatle 14.30 civarında düzenlenen saldırıda, diplomatların susturuculu silahlarla doğrudan hedef alındığı belirtiliyor.

Dışişleri: Bir konsolosluk çalışanı öldü

Dışişleri Bakanlığı, bir konsolosluk görevlisinin yaşamını yitirdiği iddiasını doğruladı. Bakanlık açıklamasında “Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir” denildi.

Kalın: Gereken cevap verilecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise “Faillerin bulunması için çalışma başlatıldı.  Bu hain saldırıyı yapanlara gereken cevap verilecektir” açıklaması yaptı.

Başkonsolosluk çalışanlarının bir taziye ziyareti dönüşünde yemek yemek için restorana girdiği, bu sırada sivil giyimli bir kişinin içeri girerek ateş açtığı belirtiliyor. Saldırganın kendisini dışarıda bekleyen bir kişi ile birlikte arabayla kaçtığı, bu sırada diplomatik güvenlik yetkilileri ile saldırganlar arasında çatışma çıktığı da aktarıldı.

Irak devlet televizyonu: Konsolos yardımcısı öldü

Irak devlet televizyonu yaşamını yitiren diplomatın başkonsolos yardımcısı olduğunu duyurdu. Bu bilgi henüz teyit edilmedi. Sivil kıyafetli olduğu belirtilen saldırganlar ise henüz yakalanmadı. Saldırının düzenlendiği noktada güvenlik önlemleri artırıldı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.