ManşetSpor

Engelsiz Aslanlar finalde: Türkiye 69- Hollanda 50

0

İngiltere’nin Worcester şehrinde devam eden Tekerlekli Sandalye Basketbolu Avrupa Şampiyonası yarı final maçında Hollandayı 69-50 yenen TSB Erkek A Milli Takımımız Finalde ev sahibi Büyük Britanya’nın rakibi oldu… Final, Pazar günü 19:15’de

Final maçını http://livestream.com/accounts/14879258/EWBC2015Court1 adresinden HD kalitesinde izleyebilirsiniz.

1

Tekerlekli Sandalye Basketbol Erkek Milli Takımı Avrupa Şampiyonasında finale uzanma başarısı gösterdi. Dün gece (4 Eylül Cuma) oynanan Yarı final müsabakasında Hollanda’yı deviren “Engelsiz Aslanlar” adını finale yazdırdı.

Engelsiz Aslanlar, Rio 2016 Paralimpik Oyunlar biletini çeyrek final maçında İspanya'yı geçerek kapmıştı

Engelsiz Aslanlar, Rio 2016 Paralimpik Oyunlar biletini çeyrek final maçında İspanya’yı geçerek kapmıştı

Müsabakaya kontrollu bir oyunla başlayan iki takımın ilk periyottaki mücadelesinden takımımız 1 sayı farkla önde çıktı :16-15.

İkinci periyoda fırtına gibi giren millilerimizde tüm dişliler düzenli çalışınca Hollanda’ya bu periyotta sadece 7 sayı atma fırsatı tanıyan Aslanlar buldukları 20 sayı ile devreyi 36-22 önde kapattı.

2

İkinci yarının başında Hollanda biraz silkelenir gibi olduysa da, Özgür Gürbulak’ın muhteşem oyununa Cem Gezinci, Ferit Gümüş, Bestami Boz, Fikri Gündoğdu ve İsmail Ar eşlik edince ipler hep takımımızın  elinde kaldı ve 3. Periyot sonunda skor 54-38’e taşındı. Bu arada Hollanda’nın Türkiye asıllı oyuncusu Mustafa Korkmaz takımını inanılmaz güzel yöneterek, attığı ve attırdığı sayılarla farkın otuzlara ulaşmasına engel oldu…

Özgür’den 36 sayı, 10 ribaunt ve 14 asistlik performans

7

Son periyotta ise baştan sona Özgür şov vardı. Hücumda attığı üçlüklerle, yaptığı asistlerle Hollanda’nın iyi skor üreten kısalarının çabalarını boşa çıkartan Özgür Gürbulak, 36 sayı, 10 ribaunt ve 14 asistlik performansıyla maça damgasını vuran adam oldu. Takımımız maçı 69-50 kazanıp finalde ev sahibi Büyük Britanya’nın rakibi olurken, Özgür de maçın adamı seçilerek ödülünü aldı.

4

 

Avrupa Şampiyonasına fırtına gibi başlayan Türkiye,  beş maçta beş galibiyetle gruptan lider çıktıktan sonra, çeyrek finalde Avrupa’nın bu spor branşındaki güçlü ekiplerinden İspanya’yı devirip yarı finalist olmuştu.

6

Takımımızda Özgür Gürbulak’ın 36 sayı, 10 ribaunt ve 14 asistlik triple double performansına Cem Gezinci 15 sayı 11 ribaunt, 2 top çalma ile doble double yaparak eşlik ederken, Ferit Gümüş 16 sayı 9 ribaunt ile double double yapmanın kıyısından döndü. İsmail Ar ise 2 sayı 1 asist ile maçı tamamladı.

 

Haber: Ziya Nur Sezen

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.