ManşetSpor

12 “oturan” Dev adamın Avrupa Şampiyonluğu için finale bir adım

0

Tekerlekli Sandalye Basketbol Erkek Milli Takımı, bu sene Almanya’nın Frankfurt kentinde gerçekleşen Avrupa  Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’nın (European Championships in Wheelchair basketball) yarı finalinde 18:15’de daha önce grup maçında çok rahat bir galibiyet aldığı İsveç karşısına çıkıyor.

paylaşmak için tklynz / click for to share

TS Basketbol Milli Takımı şampiyonada B grubunda yaptığı maçlarda sırası ile israil’i 88-57, Fransa’yı 66-59, Polonyayı 92-59, İsveç’i 70-58 ve gruptaki 5. ve son maçında ispanyayı 63-49 yenerek çeyrek finale kaldı. Ççeyrek finalde ise ev sahibi Almanya’yı oldukça çekişmeli geçen maçta  89-79 mağlup ederek İsveç’in rakibi oldu.

12 “oturan” dev adam İsveç’i geçtiği taktirde yarı finalde İspanya engelini 72 – 69 ile aşan İngiltere ile Pazar günü Avrupa Şampiyonu olmak için karşı karşıya gelecek.

Milli Takım 2009’da İtalya’ya kaybettikten sonra ikinci kez zirve mücadelesi yapma hakkını kazanacak İsveç’i geçtiği taktirde.

Kadın Basketbolcularımız Şampiyonada 6. oldu


Frankfurt’taki şampiyona engelli sporuna ait bir güzellik ile hem kadın hem de erkekler branşı için aynı anda aynı yerde düzenlenme özelliğine de sahip.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadın Milli takımımız da erkekler gibi şampiyonada B grubunda yer aldı.

Hollanda’ya ilk maçta 73 – 22 yenilen basketbol milli takımı, ikinci maçında da İngiltere’ye 60 – 43 mağlup oldu. Son maçta İtalya karşısında 59 – 30 üstünlük sağlayarak klasman turuna kalmayı başaran kadın milliler 5.lik 8.lik maçında İsrail’i 58 – 48 geçerek 5.lik maçı için İspanya karşısına çıkmaya hak kazandı.

Bu sabah oynanan 5.lik maçında İspanya’ya 59 – 39 yenilmekten kurtulamayan milliler turnuvayı 6. olarak tamamladı.

Haber: Celal Karadoğan – Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete / Türkiye)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.