En iyi Türkiye belgeselleri Madrid’de

Son dönemde Türkiye’de yapılmış en iyi belgesellerden oluşan bir seçki, Documentarist işbirliğiyle 9-17 Şubat tarihleri arasında Madrid’de seyirciyle buluşuyor. Etkinlik bu sene konuk ülke olarak Türkiye’ye özel yer ayrılan ARCO 2013’e paralel olarak gerçekleşecek.

Dünyanın önemli çağdaş sanat fuarlarından ARCO’da bu sene konuk ülke olarak yer alan Türkiye, en iyi belgeselleriyle gündeme gelecek. Madrid’te düzenlenen ARCO 2013’e paralel olarak gerçekleştirilen “Türkiye Belgeselleri” etkinliğinde 2000’li yıllarda en çok öne çıkan, ulusal ve uluslararası festivallerde başarı elde etmiş belgesellerden 13 filmlik bir seçki sunuluyor. DOCUMENTARIST’in işbirliği ile hazırlanan seçki, 9-17 Şubat 2013 tarihleri arasında Madrid’in ünlü kültür merkezi Matadero Madrid’te yer alan Cineteca’da ücretsiz olarak izlenebilecek.

T.C. Madrid Büyükelçiliği’nin desteğiyle gerçekleşen etkinlik, seyirciye son 12 yılda Türkiye’den yeni kuşak belgeselcilerin seçkin ürünlerini topluca izleme fırsatı sunacak.

 

ARCO 2013: Türkiye Belgeselleri” seçkisinde yer alan filmler:

THE MOUSTACHE (BIYIK, Belmin Söylemez, 2000, 27’)

THE PLAY (OYUN, Pelin Esmer, 2005, 70’)

10th PLANET – A SINGLE LIFE IN BAGHDAD (ONUNCU GEZEGEN – BAĞDAT’TA TEK BAŞINA, Melis Birder, 2004, 38’)

IN TRANSIT (Berke Baş, 2004, 40’)

CICADANT (AĞUSTOS KARINCASI, Bingöl Elmas, 2005, 50’)

TO MAKE AN EXAMPLE OF (İBRET OLSUN DİYE, Necati Sönmez, 2007, 50’)

SISTERS OF LILITH (LİLİT’İN KIZKARDEŞLERİ, Emel Çelebi, 2008, 41’)

ON THE WAY TO SCHOOL (İKİ DİL BİR BAVUL, Özgür Doğan – Orhan Eskiköy, 2009, 82’)

THE LAST NOMADS OF ANATOLIA: SARIKECILIS (ANADOLU’NUN SON GÖÇERLERİ: SARIKEÇİLİLER, Yüksel Aksu, 2010, 75’)

ON THE COAST (BU SAHİLDE, Zeynep Dadak – Merve Karan, 2010, 22’)

ECUMENOPOLIS: CITY WITHOUT LIMITS (EKÜMENOPOLİS: UCU OLMAYAN ŞEHİR, İmre Azem, 2011, 93’)

OVERTIME (FAZLAMESAİ, Gürcan Keltek, 2012, 20′)

HERE IS MY MOTHER TONGUE? (ANA DİLİM NEREDE, Veli Kahraman, 2012,)

Ayrıntılar için: www.cinetecamadrid.com

(Yeşil Gazete)

Ramazan Kaya
Ramazan Kayahttp://modernwish.wordpress.com/

1980 Yılında D.bakır’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İzmir’de, Lisans Eğitimini, İstanbul’da Marmara Üniversitesi’nde tamamladı. Bu yıllarda tiyatro oyunculuğu, sonrasında tiyatro eğitmenliği ve yönetmenlik yaptı. 2006 Yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde Tiyatro Yüksek Lisansı, 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi – Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, Antropoloji Yüksek Lisansına başladı. Bu bölümde tez yazım sürecindedir.
Şu sıralar MEB ve Pune Üniversitesine bağlı olarak Hindistan’da festivaller ve performans sanatlarına yönelik bir araştırma projesi yürütmektedir.
2008 Yılında Yeşiller Partisi üyesi olup, aynı tarihten beri Yeşil Gazete’ye yazmaktadır. 2010 yılında ise köşe yazarlığına başladı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şirketlerin toplumsal sorumluluğu

Türk şirketleri kurumsal sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik uygulamalarında batılı benzerleri kadar başarılı değil. Ancak bu sadece şirketlerden kaynaklanmıyor, 'öngörülemezlik ortamı' ve toplumsal baskının eksikliği de bunda etkili. 

‘Qou vadis-2’: Ülke nüfusu

Geleceği ile ilgili derin kaygılar duymakta olan nüfus kesimlerinin, Türkiye’nin her yerinde giderek artmakta olduğu bir ortamdayız. Ne kent nüfusu kentte kalabilecek uzun erimli bir gelecek görüyor, ne de kır nüfusu kırda kalabilecek bir durum algılıyor.

[Bir şarkının hikayesi] San Francisco/ Scott McKenzie

Scott McKenzie’nin Hippi kültürünü konu alan 'San Francisco (Saçınıza Çiçek Taktığınızdan Emin Olun)' şarkısı, Beatles’ın 'All You Need is Love'ı ile beraber, 'Summer of Love'ın belirleyici şarkılarından biri olarak kabul edilir.

Yandı Çukurova yandı

Türkiye’de tarımın geldiği yer içler acısı. Ülkenin dört bir yanındaki çiftçiler isyan halinde. Diğer taraftan en fazla artış gıda fiyatlarında. Dikkate alınması gereken ciddi bir dengesizlik var.

[Çocuklar için Yeşil Kitaplar] Bir güvercini sevmekle başlayacak her şey

Maalesef sorun yarattığı var sayılanlara karşı empati yoksunu, sadece kendi refahını gözeten adaletsiz çözümler üretmek yalnızca 'Güvercin Kakası' kitabındaki kasaba halkına mahsus değil. Katliam Yasası'nı unutmadınız değil mi?

EN ÇOK OKUNANLAR