Kültür-SanatManşet

En iyi engelsiz film ödülü “Gözümün Nuru”na

0
Gözümün Nuru, Engelsiz Yarışma'da en iyi film ödülüne değer görüldü

Etkinliklerinin tamamını görme, işitme ve ortopedik engelliler için erişilebilir bir altyapıda hazırlayan Ankara Engelsiz Filmler Festivali, 25 Mayıs Pazar akşamı düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi.

Gözümün Nuru, Engelsiz Yarışma'da en iyi film ödülüne değer görüldü

Gözümün Nuru, Engelsiz Yarışma’da en iyi film ödülüne değer görüldü

Festivaldeki “Engelsiz Yarışma” adlı bölümde, Melik Saraçoğlu ve Hakkı Kurtuluş’un yönettiği Gözümün Nûru  En İyi Film ödülünün sahibi olurken, Onur Ünlü Sen Aydınlatırsın Geceyi ile En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerine layık görüldü. Seyirci Özel Ödülü de yine Sen Aydınlatırsın Geceyi filminin oldu.

Engelsiz Yarışma’da bu sene Alphan Eşeli’nin Eve Dönüş Sarıkamış 1915 (2013), Melik Saraçoglu ve Hakkı Kurtuluş’un Gözümün Nûru (2013), Ramin Matin’in Kusursuzlar (2013), Onur Ünlü’nün Sen Aydınlatırsın Geceyi (2013) ve Reha Erdem’in Şarkı Söyleyen Kadınlar(2013) adlı filmleri yer aldı.

Tayfun Pirselimoğlu, Bennu Yıldırımlar ve Selen Uçer’in yer aldığı Engelsiz Yarışma jürisi, En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerini belirledi.

Gösterimleri Ulucanlar Cezaevi Sinema Salonu ve Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılan Engelsiz Yarışma kapsamında seyirciler, filmlerin yönetmen ve oyuncuları ile buluşarak onlara merak ettiklerini sordular, filmlerle ilgili görüşlerini paylaştılar ve filmleri oylayarak Seyirci Özel Ödülü’nü belirlediler.

(Altyazı.net)

You may also like

Comments

Comments are closed.