Kültür-SanatManşet

Ankara’da Engelsiz Film Festivali günleri

0

İlk kez düzenlendiği 2013 yılından itibaren engeli olan olmayan tüm sinemaseverlerin bir arada film izlemesine olanak sağlayan Ankara Engelsiz Filmler Festivali, bu sene 21-26 Nisan 2015 tarihleri arasında üçüncü kez perdelerini açıyor.

23

Türkiye’de görme, işitme ve ortopedik engellilerin erişebildiği ilk film festivali olan Ankara Engelsiz Filmler Festivali, program ve yan etkinliklerinin tamamını görme ve işitme engelliler için erişilebilir bir altyapıda hazırlarken, tüm mekânlarını ortopedik engelli sinemaseverlerin erişimine uygun olanlardan seçti.

Tüm gösterimlerin ücretsiz gerçekleşeceği festival programına buradan erişim mümkün.

Otizm Dostu Gösterim

Festival bu sene ilk kez düzenleyeceği Otizm Dostu Gösterim ile otizm spektrum bozukluğu yaşayan çocuk ve gençlerin film seyretmelerini mümkün kılıyor. Otizm Dostu Gösterim’de ödüllü “Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2” yer alacak.

Çocuklara yönelik atölyeler

Çağdaş Sanatlar Merkezi ile Ulucanlar Cezaevi Sinema Salonu’nun evsahipliği yaptığı festivalde, engelsiz film gösterimlerinin yanı sıra Duyguları Canlandırma Atölyesi ve Senaryo Atölyesi düzenlenecek.

Işık Dikmen ve Ezgi İçöz’ün yürüteceği Duyguları Canlandırma Atölyesi’nde çocuklar oyun ve dansla tanımladıkları duygu durumlarından karakter yaratatıp canlandıracak, kısa animasyon denemeleri yapacaklar.

Yine çocuklara yönelik Senaryo Atölyesi’nde Ceyda Aşar, “herkes senaryo yazabilir” ilkesiyle kendinizi sinema yoluyla ifade etmeye çağırıyor.

(Kaos GL)

You may also like

Comments

Comments are closed.