Koronavirüs SalgınıManşetSağlıkTürkiye

En çok vaka görülen Rize ve Ordu’da koronavirüs önlemleri sıkılaştırıldı

0

Sağlık Bakanlığı’nca paylaşılan koronavirüs vaka sayısı haritasına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın seri kalabalık il kongrelerini gerçekleştirdiği Karadeniz illeri, 15-21 Şubat 2021 tarihlerinde oransal olarak en çok vakanın görüldüğü yerler. 

Bu nedenle de bakanlıkça “yerinden karar” yönlendirmesi gereği, artan vakalar sıralamasında beşinci olan Rize‘de ilave tedbirler alınmaya başlandı. Kentte iki ya da daha fazla kişinin bir araya gelerek çay sohbeti ile sosyal mesafenin ihlal edildiği faaliyetler yasaklandı, sıkı denetimler yapılması kararlaştırıldı.

Rize Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu‘nun toplantısından sonra konuşan  Vali Kemal Çeber, alınan kararları şöyle açıkladı:

  • HES kodu uygulamasına hassasiyetle devam edilecek. Cenaze namazları en fazla 30 kişiyle sınırlandırılacak, toplu taziyeler yapılmayacak. Market, toplu taşıma ve berber gibi yerlerde denetimler sıklaştırılacak. Camilere gelen vatandaşlar seccadelerini de beraberinde getirecek.
  • İş yerlerinin ya da binaların önünde iki veya daha fazla kişinin bir arada oturarak ya da ayakta sohbet etmesi, çay ve sigara içilmesi, sahil bantlarında, parklarda sosyal mesafeye uyulmadan oturma, sohbet etme gibi davranışlar yapılmayacak.
  • Sokağa çıkma yasağı günlerinde sadece zorunlu ihtiyaçlar için yürüme mesafesinde market, fırın gibi yerlere gidilebilecek.
  • Hafta sonu köy evlerine gitme ve köyde sosyal mesafeye uymayan ziyaretler, misafirlikler gibi alışkanlıklardan kaçınılması istenecek ve denetimlerin artırılacak.
  • Muhtarların, apartman-site yöneticilerinin yönetiminde bulunduğu alanda pandemi kurallarına aykırı davranışlara müsaade edilmeyecek.

Ordu’da da ek önlemler

Covid-19 vaka sayılarının oransal olarak en fazla olduğu iller sıralamasında iki hafta önce üçüncü sırada yer alan, geçen hafta ise zirveye çıkan Ordu‘da da önlemler artırıldı.

Ordu Valisi Tuncay Sonel başkanlığında İl Hıfzısıhha Kurulu’nda yapılan toplantıda, cenaze namazlarının en fazla 30 kişi ile sınırlandırılması, evlerde toplu olarak bir araya gelinme ve aile içi buluşmalara denetim getirilmesine kadar alınan tedbirlere yenileri eklendi. Mevsim koşulları gereği kar yağışı olduğu için tarımsal faaliyetlerin bulunmadığı gerekçesiyle çiftçi kayıt belgesi olan vatandaşların hayvancılık yapanlar hariç, çiftçilik faaliyeti için köy ve yaylalara çıkmalarına izin verilmemesine karar verildi.

You may also like

Comments

Comments are closed.