Kültür-Sanat

En büyük bağımsız ‘Sundance’ başladı

0

Robert Redford’un önayak olduğu ve bağımsız sinemanın kalesi işlevini gören Sundance Film Festivali, 19 Ocak’ta başladı. Spike Lee’nin yeni filmi ‘Red Hook Summer’ ve Stephen Frears filmi ‘Lay The Favourite’ gibi yapımların ilk gösterimlerinin yapılacağı festivalde bu sene bir de Türk filmi, Raşit Çelikezer’in ‘Can’ı gösteriliyor. Başrollerini Selen Uçer ile Serdar Orçin’in oynadığı ‘Can’ın dünya prömiyeri, en iyi uluslararası dramatik film yarışması kapsamında 23 Ocak’ta yapılacak.

Uluslararası dramatik film dışında uluslararası belgesel, en iyi Amerikan belgeseli, en iyi Amerikan dramatik filmi anadallarında yarışmaların da yapılacağı festivalde 30 ülkeden 117 film yer alıyor. Bu seneki yarışma bölümlerinde ağırlık ise yeni isimlerde. Lou Diamond Phillips’in rol aldığı hiphop hikâyesi ‘Filly Brown’, Lawrence Kasdan’ın oğlu Jonathan Kasdan’ın yönettiği ‘The First Time’, Helen Hunt’lı ‘The Surrogate’ Amerikan dramatik filmi yarışmasında gösterileceklerden bazıları. Ai Weiwei’in hikâyesini konu alan ‘Ai Weiwei: Never Sorry’ de belgesel yarışmasında öne çıkan filmlerden. Festivalin bu yıl ağırlayacağı isimler arasında Catherine Zeta-Jones, Richard Gere, Bruce Willis gibi Hollywood ünlüleri de yer alıyor.

Redford: Amerika felç

Salt Lake Tribune gazetesine konuşan Robert Redford kuruculuğunu üstlendiği festivalle ilgili “Yalnız ülkemizde değil, tüm dünyada ekonomik açıdan zor günler yaşanıyor. Hükümet sistemimiz hiç bu kadar felç olmamıştı. İlgisiz bir hükümetin yönettiği Amerikan halkının durumunu anlatan filmleri gösteriyoruz festivalde” dedi.

(Radikal)

You may also like

Comments

Comments are closed.