KadınManşetTürkiye

Emine Bulut cinayeti davası başladı; sanık savunma yapmıyor  

0

Avukatının ek süre istediği sanık Fedai Varan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Kırıkkale’de eski eşi Emine Bulut’u 10 yaşındaki kızının yanında boğazından bıçaklayarak öldüren Fedai Varan’ın yargılanmasına başlandı. Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülen davada, tutuklu olan Fedai Varan “canavarca hisle tasarlayarak öldürme” suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Sanık avukatının ek süre talebi reddedildi

Duruşmaya fail Fedai Varan, Emine Bulut’un kızı, ailesi ve çok sayıda avukat katıldı. Duruşmayı takip etmek için çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi çok sayıda kadın, adliye önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Çok sayıda basın mensubu da duruşmayı takip ediyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen kadınlar ve avukatların salona sığmadığı aktarıldı.

Polis, duruşma nedeniyle adliye önünde ve içinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Emine Bulut’un kardeşi: Bütün ailemizi tehdit etti

SEGBİS yöntemi ile duruşmaya bağlanan Emine Bulut’un kardeşlerine ve Bulut’un kızına sanık avukatının ek süre istemesi soruldu. Bulut’un kardeşleri ve kızı ek süre istediğini reddederek “takdir mahkemenin” dedi. Emine Bulut’un kardeşi Bekir Bulut, “O, tüm ailemizi tehdit etti” diye konuştu. Mahkeme ek süre talebini reddetti ve savunmalara geçti.

Sanık avukatı ise susma hakkını kullanacaklarını söyledi.

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyor

Cinayet, 18 Ağustos Pazar günü Kırıkkale Menderes Caddesi üzerindeki bir dönercide meydana gelmişti. Emine Bulut ve kızının feryatlarının da duyulduğu olay anı görüntüleri sosyal medyada paylaşılmış, cinayet büyük infial yaratmıştı.

Olayın faili Fedai Varan hakkındaki, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen  iddianame beş günde hazırlanmış, aynı gün mahkemece kabul edilmişti. Cinayetten sonra Kırıkkale F Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na yerleştirilen Varan, daha sonra güvenlik nedeniyle Bolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumu‘na sevk edilmişti.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.