ManşetHayvan Hakları

Emanet köpeği tecavüz ederek öldüren Volkan Uzun tepkiler üzerine tutuklandı

0

Ankara’nın Çankaya ilçesi Küçükesat semtinde kendisine emanet edilen köpek yavrusuna tecavüz ederek ölümüne sebep olduğu iddia edilen Volkan Uzun adlı kişi tutuklandı. Hayvanın evden gelen çığlıklarını duyan komşuların ihbarı üzerine sabah saatlerinde gözaltına alınan  fail, önce ifadesi alınarak serbest bırakıldı ancak  yükselen büyük tepki üzerine akşam saatlerinde yeniden gözaltına alınarak, tutuklandı.

Uzun’un Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) gereği atanan avukatı, sabah saatlerinde gözaltına alınıp serbest bırakılan müvekkili için “Tecavüzü kabul etseydi bile serbest bırakılacaktı” dedi. Hayvanlara şiddetle ilgili kanunlara caydırıcı bir düzenleme getirilmediği sürece bu tip suçların “mala zarar verme” olarak geçmeye devam edeceğine dikkat çeken avukat, “Bir köpeğe tekme atmakla bir kapıya tekme atmak kanuna göre aynı şey. Bu durumun eşya hukukundan ceza hukukuna geçmesi gerekiyor. Şu anda bu konuda dava açılıp açılmayacağı belli değil” diye konuştu.

Tepki sonrası gözaltı

Olayı duyan binlerce hayvansever, zanlının salıverilmesi üzerine sosyal medyada #VolkanUzun tutuklansın etiketi ile paylaşım yaparak olaya yoğun tepki göstermiş; kampanyalar başlatmıştı.

Volkan Uzun’un sosyal medya hesaplarında Türkiye Gençlik ve Spor Teşkilatı ve Kızılelma Ocakları teşkilat başkanı olduğu yazıyor.

Hatay’da başka bir köpek cinayeti

Önceki gün başka bir köpek cinayeti de Hatay’ın Samandağ ilçesinde yaşanmıştı. Sinan Aydoğan isimli şahıs ‘Goldi‘ isimli köpeği bıçakla yaraladıktan sonra gözaltına alınmış ve daha sonra serbest bırakılmıştı. Serbest bırakılan Aydoğan, geri dönüp yeniden bıçaklayarak köpeğin ölümüne neden olmuştu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.