ManşetTürkiye

Elmalı’daki Kürt işçiler ırkçı saldırı sonrasında köyü terk etmek zorunda kaldı

0
Fotoğraf: MA

Konya’nın Meram ilçesinde 30 Temmuz günü gerçekleşen ve Dedeoğulları ailesinden yedi kişinin katledilmesiyle sonuçlanan ırkçı saldırının ardından Kürtlere yönelik başka bir saldırı haberi Antalya‘nın Elmalı ilçesinden geldi.

İlçeye bağlı Bayralar Köyü‘nde yaşayan mevsimlik tarım işçileri, 300 kişilik ırkçı bir grubun iki gündür saldırı ve tehditlerine maruz kaldıktan sonra köyü terk etmek zorunda kaldı.

Mezopotamya Ajansı ile konuşan Servet Kurğa, iki gündür ırkçı bir grubun saldırısına uğradıklarını belirterek, “Dün gece saat 00.00’da bize saldırdılar. Patronumuzun burnu ve kaburgası kırıldı. Bize, ‘Siz Kürtsünüz, bizim topraklarımızı terk edin’ dediler. Bugün de gelip bize saldırdılar. Şu anda jandarma gözetiminde köyden çıkarılıyoruz. Hiçbir eşyamızı alamadık. Şu anda akrabalarımızın yanına Elmalı’ya gidiyoruz” dedi.

‘Can güvenliklerinden endişe duyuyorum’

İzmir‘de ikamet eden Kurğa ailesinin fertlerinden Mustafa Kurğa, ailesine dört saat sonra ulaşabildiğini, sanal medyada dolaşıma giren videonun bugüne ait olduğunu söyledi.

Ailesine iki gündür ırkçı bir grubun saldırdığını aktaran Kurğa, “Şuanda ailem jandarma gözetiminde köyden çıkarıldı. Akrabamızın yanına gidecekler. Aralarında çocukların da olduğu 16 kişi tahliye ediliyor. Ailemin can güvenliğinden endişe duydum. Halen de endişe duyuyorum” dedi.

‘Gerekli görüşmeler yapılacak’

Twitter hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, “Elmalı’ya bağlı bir mahallede saldırıya uğrayan Kurğa Ailesi için Elmalı ilçe Bşk ve yetkililerle yaptığımız uzun görüşmeler sonucunda bu gece için Ailemizin güvenlik sorunu yoktur. Sabah gerekli tüm görüşmeleri yapacağız” ifadelerini kullandı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.