ManşetTürkiye

Elmalı’daki çocuklara istismar davasında tahliyeye Bakanlık da itiraz etti

0

Antalya Elmalı‘da iki çocuğun cinsel istismarı çizdikleri resimlerle anlattığı davada annenin ve üvey babanın adli kontrolle serbest bırakılmasına tepki yağıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,  Elmalı davasında tahliye edilen anne ve üvey baba için sonraki duruşmalarda tutuklama talebinde bulunduklarını ve hukuki süreci takip ettiklerini açıkladı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması en büyük temennimizdir” dedi.

Çelik şu ifadeleri kullandı:

“AK Parti olarak Antalya Elmalı’da iki evladımızın istismar edilmesi davasını yakından takip ediyoruz. Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması en büyük temennimizdir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’mız hem yargılama sürecine müdahil olmuştur; hem de evlatlarımızı ihtiyaç duydukları hizmetlerle desteklemeye devam etmektedir. Evlatlarımız güven altındadır.
Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Hukuki süreçleri takip ediyoruz. Adalet kurumu herşeyi açığa çıkaracaktır. Vicdanlarıyla bu evlatlarımıza destek olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

Bakanlığın açıklaması ise şöyle:

“Antalya Elmalı’da gerçekleşen iki kardeşin istismar edilmesi olayı ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur:

06.05.2020 tarihinde iki kardeşin istismara uğradığı şüphesi oluşması üzerine konu kolluk güçlerine intikal ettirilmiştir. İlk görüşmenin Çocuk İzlem Merkezimizde yapılmasının ardından çocuklarımıza psikososyal destek verilmeye başlanmıştır. Yargılama sürecinin başlaması ile birlikte Bakanlığımız davaya müdahil olmuştur. 16.10.2020 tarihinde gerçekleştirilen ilk duruşmada anne ve üvey baba tutuklanmıştır.

05.01.2021 tarihinde gerçekleştirilen üçüncü duruşmada sanıkların tahliyesine karar verilmiş, Bakanlığımız avukatları karara itiraz etmiştir. 05.03.2021 tarihinde gerçekleştirilen duruşmada Bakanlığımız avukatları sanıkların tutuklanması talebinde bulunmuştur.

21.05.2021 tarihindeki duruşmada ise Bakanlığımız avukatları sanıkların tutuklanması talebini yinelemiştir. Bu travmatik süreçte çocuklarımızı ihtiyaç duydukları sosyal hizmet modellerimiz ile desteklemeye devam ediyoruz. Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması için devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek Bakanlığımızca yakın takibimizi sürdüreceğiz.”

Sosyal medyada da pek çok kişi #elmalıdavası etiketiyle olaya tepkisini gösteriyor.

Ne olmuştu?

2020’de babaanne G.S., iki torunun cinsel istismara maruz kaldığı iddiasıyla Balıkesir’de savcılığa başvurdu. Babaanne eski gelini Merve A., kocası Rahmi A. ile gelininin erkek arkadaşlarından şikâyetçi olmuştu. Soruşturma başlatan savcılık, çocukların ifadelerini aldı. Çocuklar verdikleri ifadelerde hem sözlü olarak hem de çizdikleri resimlerle uğradıkları istismarı anlattı. Bu resimler soruşturma dosyasına girdi.

Balıkesir ve İstanbul adli tıpları ve Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi sosyal hizmet uzmanları çocukların cinsel istismara maruz kaldığını belgelemesine karşın 6 Ocak 2021’de gerçekleşen üçüncü duruşmada, tutuklu anne ile üvey baba yargılandıkları Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nce tahliye edildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.