2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİEditörün SeçtikleriManşetVideo

Elle dikilen çadırların altında: Görsünler, Adıyaman’da yetkililer halka ne yapmış!

0
adıyaman, inanç yıldız

Video haber: İnanç YILDIZ

*

Kahramanmaraş merkezli depremin yıktığı Adıyaman’da halk yardım bekliyor. Kalacak yeri kalmayan Özarslan Ailesi kendi çabalarıyla çadır dikip orada barınmaya başladı. Yeşil Gazete‘ye konuşan Mehmet Özarslan, “Türk hükümeti yardımseverdir ama bize bu ana kadar herhangi bir yardım olmadı. Görsünler Adıyaman’da yetkililer, halka ne yapmışlar” diyor.

Gönül Özarslan, “Gelen yok ki. Biri gelse bize bir yer ayarlasa, otursak, kalksak iyi olurdu. Rezil olmuşuz, sokakta yatıyoruz. Çadırımız yok, yerimiz soğuk” diyor.

Mehmet Özarslan şunları anlattı:

“Havalar soğuk. Her taraf soğuk. Oturduğumuz çadırları çekerseniz kendimiz yaptık; 10 parçadan dikerek, çivileyerek… Bugüne kadar böyle bir şey görmedim, hiçbir hükümetin zamanında görmedim. Türk hükümeti yardımseverdir ama bize bu ana kadar herhangi bir yardım olmadı. Depremin altıncı yedinci günü halimizi, hatırımızı soran olmadı. Dokuz tane torunum var, damat 10, kızım 11, gelinim 12, iki çocuk 14, ben 15, karım 16… 16 kişi burada yaşıyoruz. Çadırları da bir zahmet çekerseniz, hükümetimiz görsün. Bez parçasından iki tane çadır yaptım. Bize konteyner ya da çadır, ona göre yakacak verilmeli, önceliğimiz bu. Görsünler Adıyaman’da yetkililer, halka ne yapmışlar. Benim yaşım 70 daha böyle bir şey görmemişim.”

You may also like

Comments

Comments are closed.