Türkiye

Elçi’ye zorla getirme kararı

0

Şerafettin Elçi 1938 doğumlu, yani 73 yaşında. Katılımcı Demokrasi Partisi Genel Başkanı.

1977 Milletvekili Genel Seçimleri’nde Mardin milletvekili olarak, parlamentoya giren Elçi 1978–1979 yılları arasında, Bayındırlık Bakanı olarak görev yaptı.

Elçi, 12 Haziran 2011 seçimlerinde de partisinin BDP ile işbirliğiyle Diyarbakır ilinden bağımsız milletvekili seçildi.

Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi’nin 12 Haziran genel seçimleri öncesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşma nedeniyle hakkında 5 yıl istemiyle açılan davaya devam edildi. Elçi’nin avukatları müvekkillerinin dokunulmazlığını ve akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğünü belirterek duruşmalardan muaf tutulması talebi mahkemece reddedildi.

Elçi hakkında açılan dava Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Elçi’nin avukatı M.Emin Aktar, müvekkilinin dokunulmazlığı bulunduğunu ve kanser tedavisi gördüğü için duruşmalardan muaf tutulmasını istedi. Avukatlar aynı şekilde, Elçi’nin akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanenin raporlarını mahkemeye sundu.

Mahkeme heyeti, Elçi’nin yargılandığı davaya konu olan konuşmasını Milletvekili seçilmeden önce yaptığını belirterek bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi. (ANF)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.